Θεσσαλονίκη: Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους

Τα γιορτινά τους φόρεσαν απόψε η πλατεία και ο οδικός άξονα της Αριστοτέλους, καθώς φωταγωγήθηκαν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

“Σήμερα φωτίζουμε την πόλη μας, φωτίζουμε τις καρδιές των συνανθρώπων μας”, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος μαζί με εκπροσώπους φορέων και εταιριών που στήριξαν το στήσιμο του εορταστικού σκηνικού, πάτησε το κουμπί για να ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, που κυριαρχεί στην πλατεία

“Ξεκινάμε από την καρδιά της Θεσσαλονίκης, την πλατεία Αριστοτέλους, και φωτίζουμε όλη την πόλη, όλες τις γειτονιές. Θέλουμε να έχουμε την πόλη μας φωτεινή, γιορτινή, αισιόδοξη”, σημείωσε. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους ανθρώπους του Δήμου Θεσσαλονίκης, στους συνεργάτες αλλά και στους χορηγούς που στήριξαν την προσπάθεια, ενώ ευχήθηκε “χρόνια πολλά στη Θεσσαλονίκη και σε όλον τον κόσμο”.

Στην πλατεία Αριστοτέλους έσπευσαν πολλοί Θεσσαλονικείς για να δουν από κοντά τον στολισμό και να βγάλουν φωτογραφίες. Στο εορταστικό κλίμα συνέβαλε και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες της. Την πλατεία και τον άξονα της Αριστοτέλους φωτίζουν φέτος περίπου 350.000 γιορτινά λαμπιόνια, χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Στο μέσον της πλατείας κυριαρχεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο, που έχει ύψος 18 μέτρων και προέρχεται από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής. Περιμετρικά του έχουν τοποθετηθεί σε συστάδες χαμηλότερα φυσικά έλατα, ενώ το εορταστικό σκηνικό συμπληρώνουν οι κόκκινοι πύργοι, οι οποίοι διαθέτουν φωτιστικό εξοπλισμό που ρυθμίζεται κεντρικά, ώστε να δημιουργεί μια συγχρονισμένη κίνηση φωτός. Επίσης, έχουν στηθεί δύο σπιτάκια σκανδιναβικού τύπου, εκ των οποίων το ένα θα αξιοποιείται για κοινωνικές δράσεις, ενώ από το δεύτερο θα ακούγονται χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Ένα ξεχωριστό οπτικό αποτέλεσμα, εξάλλου, διαμορφώνουν τα πολυκαρβονικά χριστουγεννιάτικα δέντρα που βρίσκονται τοποθετημένα τόσο στην πλατεία όσο και στον άξονα της Αριστοτέλους και φωτίζονται σε διάφορα χρώματα. Περίπου 500 φυσικά δέντρα κοσμούν τα παρτέρια σε όλον τον άξονα της Αριστοτέλους.

Οι δαπάνες για τη δημιουργία του εορταστικού σκηνικού καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από δωρεές ιδιωτών και φορέων.

Χριστουγεννιάτικο σκηνικό και στο ΑΠΘ

Στο μεταξύ, δύο εμβληματικά κτίρια του ΑΠΘ, το κτίριο διοίκησης και η αίθουσα τελετών “στολίστηκαν” με αρχιτεκτονικό φωτισμό, που θα είναι ορατός από το κέντρο της πόλης.

Tην αντίστροφη μέτρηση για τη φωταγώγηση των κτιρίων, αλλά και του στολισμένου με 10.000 λαμπάκια χριστουγεννιάτικου δέντρου, έκανε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.