Εύσημα στις προσπάθειες της Ελλάδας για οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη απένειμε ο νέος Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς

Εύσημα στις προσπάθειες της Ελλάδας για οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη απένειμε ο νέος Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα από τις Βρυξέλλες, μαζί με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ερωτηθείς για την Ελλάδα, ο Όλαφ Σολτς είπε ότι «έχουμε εργαστεί πολύ σκληρά για να συνεργαστούμε με την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Το ίδιο ισχύει και όταν ήμουν υπουργός Οικονομικών. Ο κόσμος στην Ελλάδα το έχει καταλάβει. Τώρα στην Ελλάδα τα πράγματα πάνε προς τη σωστή τροχιά της ανάκαμψης και της ανάπτυξης και αυτό είναι κάτι που εκτιμώ πολύ». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι την ίδια άποψη με εκείνον έχει και ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Κρίστιαν Λίντνερ.

Σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορονοϊού, ο Όλαφ Σολτς είπε ότι όλα τα κράτη-μέλη έχουν κατανοήσει τη χρησιμότητα και τις ευκαιρίες που δίνει το Ταμείο Ανάκαμψης. Τόνισε, επίσης, ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι ενωμένη στη μάχη κατά της covid19 και υπογράμμισε ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε μια ισχυρή και κυρίαρχη Ευρωπαϊκή Ένωση».

Εξάλλου, αναφερόμενη στο θέμα της Ουκρανίας και τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορά της, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να επιτείνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, σε περίπτωση πρόκλησης. «Θέλουμε αποκλιμάκωση και παύση κάθε επιθετικότητας», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν, διαφορετικά είπε πως η ΕΕ, σε συμφωνία με τους εταίρους της, είναι έτοιμη να λάβει οικονομικά και χρηματοπιστωτικά μέτρα κατά της Ρωσίας. Η ίδια τόνισε ότι η ΕΕ επιθυμεί καλές σχέσεις με τη Ρωσία, αλλά αυτές εξαρτώνται από το πώς θα συμπεριφερθεί η Μόσχα. Όπως είπε, η Ρωσία προς το παρόν έχει απειλητική στάση έναντι των γειτόνων της και υπονομεύει την ασφάλεια της Ευρώπης.

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.