Κίνημα Αλλαγής: Η ΕΔΕΚΑΠ διερευνά από την περασμένη Κυριακή τις καταγγελίες σχετικά με την ψηφοφορία του α’ γύρου

Η αρμόδια Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής για τις εκλογές (Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης – ΕΔΕΚΑΠ), αργά χθες το βράδυ, εξέδωσε ανακοίνωση για τις καταγγελίες περί παρατυπιών στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών που είδαν το φως της δημοσιότητας με την επιστολή του υποψηφίου για την προεδρία του κόμματος Γιώργου Παπανδρέου.

Η ΕΔΕΚΑΠ αναφέρει ότι ήδη εξετάζει, από το βράδυ της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου, όλα τα ζητήματα που τέθηκαν υπ’ όψιν της και που αφορούν στην εκλογική διαδικασία, ειδικότερα τη μη τήρηση, σε ορισμένες περιπτώσεις, των κατευθυντήριων οδηγιών της, τα οποία όμως δεν επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα.

Επίσης, δηλώνει ότι ως αρμόδιο όργανο, ενόψει της ψηφοφορίας της 12ης Δεκεμβρίου, θα εκδώσει νέα εγκύκλιο για την πιστή τήρηση των κανόνων από όλους.

Τέλος, χαιρετίζει τη μαζική προσέλευση των 271.000 μελών και φίλων του Κινήματος Αλλαγής και τους καλεί να προσέλθουν ξανά στις κάλπες την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, στην ίδια κατεύθυνση με την ΕΔΕΚΑΠ, η εταιρεία ΟΤS, που υποτηρίζει το δίκτυο ψηφοφορίας των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, με ανακοίνωσή της που υπογράφει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Σπ. Παμπουκίδης, εξηγεί ότι το σύστημα λειτούργησε ηλεκτρονικά κατά 99,2% και πως σε μεμονωμένες περιπτώσεις δεν λειτούργησε λόγω προβλημάτων στο διαδίκτυο. Σε συννενόηση με την ΕΔΕΚΑΠ κρατήθηκαν χειρόγραφες καταστάσεις, οι οποίες ενσωματώθηκαν στην ηλετρονική καταγραφή όταν αποκαταστάθηκε η σύνδεση.

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.