Θεοδωρικάκος: Δέκα χιλιάδες αστυνομικοί θα πραγματοποιούν αυστηρούς ελέγχους στους δρόμους τις ημέρες των γιορτών

Δέκα χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους από σήμερα και για όλο το διάστημα των εορτών και θα πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους όσον αφορά στην τάξη και την ασφάλεια, αλλά για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, όπως δήλωσε το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, από τις εγκαταστάσεις του Μαρκόπουλου Αττικής, όπου βρέθηκε για να παραλάβει 113 καινούργια περιπολικά για την Άμεση Δράση Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός τόνισε ότι οι αστυνομικοί κάνουν την δουλειά τους πολιτισμένα και ανθρώπινα, αλλά και με αυστηρότητα., «γιατί με την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών δεν επιτρέπεται να παίζει κανείς», ενώ έκανε έκκληση σε όλους τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, να το κάνουν «για το δικό τους καλό, των ανθρώπων τους και όλης της ελληνικής κοινωνίας».

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε: «Η Ελληνική Αστυνομία, στην πραγματικότητα, όλη αυτήν την περίοδο πραγματοποιεί το 95% των ελέγχων. Έχει πάρει πάνω της πολύ μεγάλο βάρος και το ίδιο θα κάνουν οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ, με αυταπάρνηση, τις επόμενες γιορτινές μέρες. Δέκα χιλιάδες αστυνομικοί θα είναι στους δρόμους όλη αυτήν την περίοδο, καθημερινά, από τώρα μέχρι και τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, όλες τις γιορτινές ημέρες με μία διπλή αποστολή: Την τάξη και την ασφάλεια και ταυτόχρονα την εφαρμογή των μέτρων ενάντια στην επιδημία του κορονοϊού. Είναι ευθύνη όλων μας να τους βοηθήσουμε να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Κάνουν τη δουλειά τους πολιτισμένα, ανθρώπινα, αλλά και με αυστηρότητα. Γιατί με την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών δεν επιτρέπεται να παίζει κανείς. Για αυτό θέλω να κάνω ένα κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να γιορτάσουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπά, τηρώντας απαραιτήτως όλα τα μέτρα ασφαλείας και ιδιαίτερα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, νομίζω ότι πρέπει να το κάνουν για το καλό το δικό τους, των ανθρώπων τους και όλης της ελληνικής κοινωνίας».

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.