Ιταλία: Ο Μάριο Ντράγκι αφήνει να εννοηθεί ότι είναι έτοιμος να αναλάβει την προεδρία της Ιταλικής Δημοκρατίας

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι υπενόησε ότι είναι έτοιμος να αναλάβει την προεδρία της Ιταλικής Δημοκρατίας λέγοντας ότι η κυβέρνηση εθνικής ενότητας της οποίας ηγείται έχει ήδη ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της ατζέντας της.

Το κοινοβούλιο θα συνεδριάσει για να επιλέξει νέο πρόεδρο τον Ιανουάριο και ο Μάριο Ντράγκι θεωρείται φαβορί για να αντικαταστήσει τον Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος έχει καταστήσει σαφές ότι δεν επιθυμεί ανανέωση της θητείας του.

Ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι η κυβέρνησή του έχει θέσει τα θεμέλια για τη συνέχιση του έργου, στο οποίο περιλαμβάνεται η υλοποίηση του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ενωση σχεδίου ανάκαμψης, στέλνοντας το σαφέστερο μέχρι στιγμής μήνυμα ότι θα δεχθεί να αναλάβει την προεδρία.

«Εχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να συνεχισθεί το έργο, ανεξαρτήτως του προσώπου που θα βρίσκεται εκεί», δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι κατά την συνέντευξη Τύπου που δίνει κατά παράδοσιν ο πρωθυπουργός στο τέλος του έτους.

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.