Σύσκεψη Στυλιανίδη με περιφερειάρχες για τον καλύτερο συντονισμό ενόψει χειμερινής περιόδου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, με τη συμμετοχή περιφερειαρχών και εκπροσώπων από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, για τον καλύτερο συντονισμό ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης συζητήθηκαν θέματα καλύτερης προετοιμασίας και συντονισμού για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων από χιονοπτώσεις και παγετό στο οδικό δίκτυο ενόψει χειμερινής περιόδου, σύμφωνα και με το Γενικό Σχέδιο για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Άμεση/Βραχεία Διαχείριση των Συνεπειών από την Εκδήλωση Χιονοπτώσεων και Παγετού με την κωδική ονομασία «Βορέας».

Ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε ότι η απόκριση όλου του μηχανισμού σε ζητήματα που προέκυψαν από τις τελευταίες κακοκαιρίες στη χώρα ήταν αποτελεσματική, ενώ, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όλοι οι συμμετέχοντες επιβεβαίωσαν ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες ενόψει χειμερινής περιόδου για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Επιπλέον, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, επιβεβαιώθηκε επίσης η άριστη συνεργασία με τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και η χρησιμότητα των Ενιαίων Συντονιστικών Κέντρων σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων.

Στη σύσκεψη, μετείχαν οι περιφερειάρχες Αττικής, Γιώργος Πατούλης, Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, καθώς και αντιπεριφερειάρχες αρμόδιοι για θέματα Πολιτικής Προστασίας από τις λοιπές Περιφέρειες της χώρας. Συμμετείχαν, επίσης, ο γενικός διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου, καθώς και στελέχη της ΓΓΠΠ.

Ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε ότι η απόκριση όλου του μηχανισμού σε ζητήματα που προέκυψαν από τις τελευταίες κακοκαιρίες στη χώρα ήταν αποτελεσματική, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες επιβεβαίωσαν ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες ενόψει χειμερινής περιόδου για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Επιβεβαιώθηκε επίσης η άριστη συνεργασία με τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και η χρησιμότητα των Ενιαίων Συντονιστικών Κέντρων σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων.

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.