Πρωτοχρονιάτικο πάρτι Μπακογιάννη στον Λυκαβηττό με μοναδικό καλεσμένο τον Σάκη Ρουβά

Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση κόστους 211.000 ευρώ (για 17 λεπτά εμφάνισης) ετοιμάζεται να στήσει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννης, κεκλεισμένων των θυρών με μοναδικό καλεσμένο για να τραγουδήσει τον Σάκη Ρουβά. Η εκδήλωση, που θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ, έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Γερουλάνος: «Ο κ. Μπακογιάννης χρησιμοποιεί τον Δήμο Αθηναίων για δική του προβολή»

Ο Παύλος Γερουλάνος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Αθηναίων «Αθήνα Είσαι Εσύ», η οποία ανέδειξε και το θεμα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή δημοτική αρχή είναι τυχερή. Κληρονόμησε ένα τεράστιο ποσό χρημάτων από την προηγούμενη διαχείρηση του κ. Γ. Καμίνη. Τα χρήματα αυτά ήταν ευκαιρία να αλλάξει πρόσωπο η Αθήνα. Όχι μόνο το κέντρο αλλά κάθε παραμελημένη γειτονιά της όπως τα Σεπόλια, ο Βοτανικός, η Λαμπρινή, ο Νέος Κόσμος.

Αντί για αυτά, ο κ. Μπακογιάννης επέλεξε να θέσει ως προτεραιότητες ζαρντινιέρες και έργα αμφιβόλου σημασίας, στο κέντρο της πόλης. Επέλεξε το τουριστικό κέντρο και όχι τις παραμελημένες γειτονιές διότι αυτό «πουλάει». Για όσους άκουγαν τις προεκλογικές του υποσχέσεις και δεν ψήφιζαν μόνο με γνώμονα την παράσταση νίκης, αυτό ακριβώς είχε προαναγγείλει στην προεκλογική του εκστρατεία.

Αυτό που δεν είχε υποσχεθεί είναι ότι θα χρησιμοποιούσε τον Δήμο Αθηναίων για τη δική του προβολή. Όπως έχει σχεδιαστεί και έχει ψηφιστεί από την παράταξη του κ. Μπακογιάννη, η παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2022 στον λόφο του Λυκαβηττού θα μείνει στην ιστορία ως ένα χλιδάτο πάρτυ-αστραπή (θα διαρκέσει 17 λεπτά και θα κοστίσει 215.000 ευρώ), ως μια γιορτή περιφρόνησης της λογοδοσίας και της διαφάνειας, ως προσβολή προς τους πολίτες, τις θυσίες και τη νοημοσύνη τους. Ένα πάρτυ που «πουλάει» στην τηλεόραση, με χρήματα των Αθηναίων χωρίς καν τους Αθηναίους.

Η απουσία ενσυναίσθησης απέναντι στην κοινωνία είναι τρομακτική. Όταν βλέπουμε τόσα λεφτά να φεύγουν σε φιέστες που αφορούν πολύ περισσότερο το πανελλαδικό προσωπικό προφίλ του Δημάρχου και πολύ λιγότερο το καλό των Αθηναίων, θυμόμαστε τις εποχές που Δήμαρχοι προσπαθούσαν να γίνουν πρωθυπουργοί με χρήματα άλλων. Θυμόμαστε τα άδεια ταμεία και τα τεράστια χρέη με τα οποία άφησαν τον Δήμο, τέτοιοι «ηγέτες».

Κύριε Μπακογιάννη, έχουμε διανύσει πολύ δρόμο ως κοινωνία για να σερνόμαστε πίσω σε τέτοιες εποχές. Δεν είναι αργά να πάρετε πίσω την απόφαση της παράταξής σας και δεν είναι αργά τα χρήματα αυτά να ξοδευτούν για το καλό των Αθηναίων και όχι για το δικό σας.»

Ανοιχτή πόλη: «Ο δήμος Αθηνών είναι εκτός τόπου και χρόνου»

«Για μια ακόμη φορά ο Δήμος Αθηναίων αποδεικνύει ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου, πολύ μακριά από την πραγματικότητα και τις ανάγκες των δημοτών» και «σε μια στιγμή που η πανδημία καλπάζει και στον ορίζοντα φαίνεται όλο και πιο βέβαιο ένα λοκντάουν ή πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα μετά τις γιορτές, σε μια περίοδο που η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχεια γονατίζει χιλιάδες νοικοκυριά» τονίζει σε ανακοίνωση της η παράταξη « Ανοιχτή Πόλη». Ενώ επισημαίνει ότι πρόκειται για μια συναυλία χωρίς κοινό στο υπαίθριο πάρκινγκ έξω από το θέατρο του Λυκαβηττού, με πρωταγωνιστή τον Σάκη Ρουβά και διάρκειας 17 λεπτών, η οποία θα κοστίσει 211.000 ευρώ και θα προβληθεί κατά το έθιμο από την ΕΡΤ.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.