Πιθανή η λήψη νέων μέτρων και πριν την Πρωτοχρονιά

Δυσοίωνα σενάρια, όπως αυτά ακόμα και των 20.000 κρουσμάτων κορωνοϊού, επεξεργάζονται πλέον οι ειδικοί στην Ελλάδα, σύμφωνα με το iefimerida, εξετάζοντας, ταυτόχρονα, νέα μέτρα.

Ο ΕΟΔΥ χθες ανακοίνωσε 6.590 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 617 διασωληνωμένους και 58 θανάτους. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα υψηλό αριθμό κρουσμάτων, λαμβάνοντας υπόψιν ότι αφορούν σε ελέγχους που έγιναν την παραμονή των Χριστουγέννων.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο σαφές εστιάζοντας σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως η Αττική. Στην Αττική, στις 21 Δεκεμβρίου είχαν καταγραφεί 2.264 κρούσματα και το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκτοξεύτηκαν στα 3.200! Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους διασωληνωμένους οι 518 (83.95%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και οι 99 (16.05%) πλήρως εμβολιασμένοι.

Σενάρια για έως και 20.000 κρούσματα

Η κυβέρνηση ευελπιστεί να βάλει «φρένο» στη μετάλλαξη Όμικρον με τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ, ενώ οι ειδικοί «χτενίζουν» 1.500 τυχαία δείγματα από την κοινότητα για να διαπιστώσουν πόσο έχει εξαπλωθεί το νέο στέλεχος. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, άκρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία από τα λύματα στη Θεσσαλονίκη, καθώς όχι μόνο έχει ανιχνευτεί το νέο στέλεχος στο ιικό φορτίο, αλλά παρουσιάζει και σταδιακή αύξηση.

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο OPEN, ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης δήλωσε ότι τα κρούσματα ακολουθούν μια πορεία που μοιάζει με εκθετική αύξηση.

«Στην Αττική, στις 15 Δεκεμβρίου είχαμε περίπου 1.700 κρούσματα. Την εβδομάδα 20 έως 25 Δεκεμβρίου τα κρούσματα είναι συνεχώς πάνω από 3.000, χθες ήταν κοντά 3.500. Στον κεντρικό τομέα της Αθήνας, στις 15 Δεκεμβρίου είχαμε 463 κρούσματα και χθες είχαμε 1.173» τόνισε ο κ. Τζανάκης.

Πηγή: iefimerida.gr



Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.