ΗΑΕ: Πρώτος πολιτικός γάμος για ένα ζευγάρι μη μουσουλμάνων στα Εμιράτα

Δικαστήριο του Αμπού Ντάμπι εξέδωσε ληξιαρχική πράξη πολιτικού γάμου για ένα ζευγάρι μη μουσουλμάνων, για πρώτη φορά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χώρα του Κόλπου που προσπαθεί να παρουσιάσει μια πιο φιλελεύθερη και προοδευτική εικόνα, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείων των Εμιράτων WAM.

Ένα ζευγάρι Καναδών είναι το πρώτο που επωφελήθηκε από αυτόν το νέο νόμο για το καθεστώς των μη μουσουλμάνων της πρωτεύουσας των Εμιράτων.

“Η έκδοση αυτού του πρώτου συμφώνου πολιτικού γάμου από δικαστήριο του Αμπού Ντάμπι αποτελεί προηγούμενο στην περιοχή”, γράφει το WAM.

Το πλούσιο αυτό μουσουλμανικό κράτος του Κόλπου έχει προσπαθήσει τα τελευταία χρόνια να εμφανιστεί ως ένα σύγχρονο κράτος και ανοιχτό στον κόσμο.

Τα Εμιράτα, όπου το 90% των σχεδόν δέκα εκατομμυρίων κατοίκων είναι ξένοι, επέτρεψαν τη συμβίωση, χαλάρωσαν τους περιορισμούς για το αλκοόλ και διευκόλυναν τη διαδικασία χορήγησης άδειας παραμονής.

Ο πολιτικός γάμος αποτελεί σπάνιο γεγονός στη Μέση Ανατολή και τελείται γενικά υπό την αρχή ενός ιερωμένου.

Παρότι πολλές χώρες της περιοχής δεν αναγνωρίζουν τον πολιτικό γάμο, άλλες τον δέχονται, όπως η Αλγερία και τη Τυνησία, μερικές φορές υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποφάσισαν από το 2022 να μεταφέρουν το τέλος της εβδομάδας από Παρασκευή-Σάββατο που ήταν σε Σάββατο-Κυριακή και να καθιερώσουν μια εβδομάδα εργασίας τεσσερισήμισι ημερών, προς όφελος κυρίως της ανταγωνιστικότητας.

Θα είναι η μοναδική χώρα του Κόλπου όπου το τέλος της εβδομάδας δεν θα είναι την Παρασκευή, ημέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους, και το Σάββατο.

Στη Σαουδική Αραβία, γειτονική των Εμιράτων, έχουν αρχίσει μεταρρυθμίσεις όπως η άρση της απαγόρευσης για τις γυναίκες να οδηγούν και η άδεια διεξαγωγής συναυλιών και άλλων μικτών εκδηλώσεων, παρά την αυστηρή στάση των διαφωνούντων.

Όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το σαουδαραβικό βασίλειο θέλει να διαφοροποιήσει την εξαρτωμένη από το πετρέλαιο οικονομία του και να μεταμορφώσει σε διεθνές κέντρο την πρωτεύουσά του Ριάντ.

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.