18000 και συνεχίζουμε… τα κρούσματα- Συνεδριάζει η επιτροπή

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα τα κρούσματα ενδέχεται να ξεπεράσουν ακόμα και τις 18.000.

Εξάλλου ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, έκανε γνωστό πως τα κρούσματα που θα ανακοινωθούν σήμερα θα είναι πάνω από 15.000, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες να έρθουν νωρίτερα. Ενδεικτικό είναι, όπως ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης, ότι μέχρι τώρα έχουν γίνει 550.000 τεστ και ότι χθες, όταν και διαπιστώθηκαν 9.284 κρούσματα, είχαν γίνει περίπου 150.000 τεστ.

Με τη μετάλλαξη Ομικρον να δείχνει ότι καλπάζει στη χώρα μας, αλλά και λίγο πριν από το ρεβεγιόν για τη νέα χρονιά, οι ειδικοί και η κυβέρνηση εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο να επισπευσθούν τα μέτρα που έχουν προγραμματιστεί για τις 3 Ιανουαρίου. Σε όλους τους τόνους τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από την επιστημονική κοινότητα, απευθύνουν έκκληση στους πολίτες που θα βγουν να διασκεδάσουν να είναι προσεκτικοί, να τηρούν τα μέτρα, να είναι εμβολιασμένοι και την επομένη να κάνουν έλεγχο, απαραιτήτως αν δουν συγγενείς άνω των 60 ετών. Αν μάλιστα -όπως είπε- οι συγγενείς άνω των 60 ετών είναι ανεμβολίαστοι, να αποφύγουν να τους συναντήσουν.

Συνεδριάζει αύριο η επιτροπή- Σκέψεις για επίσπευση των μέτρων

Αύριο, Τετάρτη, θα συνεδριάσει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και να προχωρήσει στις επόμενες εισηγήσεις στην κυβέρνηση. Ωστόσο η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ενδεχομένως να οδηγήσει στην ενεργοποίηση των μέτρων πριν από τις 3 Ιανουαρίου.

Πηγή: iefimerida.gr


Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.