Ηλιόπουλος: Oικονομική στήριξη σε όσους πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος και η κυβέρνηση είναι πολιτικά ένοχη για την υγειονομική τραγωδία», δήλωσε εκπρόσψπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι «από τα μέσα Νοέμβρη, η Ελλάδα βρίσκεται δύο φορές πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ σε απώλειες ανά εκατομμύριο κατοίκους» και πως η αξιωματική αντιπολίτευση από τις αρχές Νοεμβρίου ζητά εφαρμογή μέτρων, όπως η τηλεργασία, η οποία «αν είχε εφαρμοστεί από τότε, θα μπορούσε να αποσυμπιεστεί η κατάσταση στα μέσα μεταφοράς όπου οι πολίτες είναι ο ένας πάνω στον άλλον». Αναφερθείς στο ζήτημα των τεστ, τόνισε πως «ο κανόνας στην Ευρώπη λέει ότι όταν έχεις συμπτώματα, όταν έχεις θετικό rapid ή selftest, έχεις δωρεάν πρόσβαση σε μοριακό», όμως «στη χώρα μας δεν συμβαίνει αυτό». Επεσήμανε ότι «δεν γίνεται η κυβέρνηση να μην προχωρά στη συνταγογράφηση του μοριακού τεστ, γιατί πρέπει τα διαγνωστικά κέντρα να θησαυρίζουν» και έκανε λόγο για «μαυραγοριτισμό τη στιγμή της πανδημίας».

Ακόμη, διερωτήθη με ποιον τρόπο θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «να υπάρξει αραίωση των μαθητών στις τάξεις». Σχολιάζοντας τα σημερινά μέτρα, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση -στην πραγματικότητα- κάνει lockdown, χωρίς μέτρα οικονομικής στήριξης» και υποστήριξε ότι «στην εστίαση, σε οποιονδήποτε άλλο κλάδο, όπου εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα, πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχουν και μέτρα οικονομικής στήριξης».

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης -πρώτα απ’ όλα- είναι επικίνδυνος, γιατί είχε στα χέρια του μια μελέτη με υπογραφή Τσιόδρα, του επικεφαλής της επιτροπής για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που έλεγε ότι -για την υπό έρευνα περίοδο- το 38,5% των απωλειών θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν είχε ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να πει χυδαία ψέματα και να φέρει έναν προϋπολογισμό για το ’22, ο οποίος -με βάση τα λόγια του κ. Σκυλακάκη- στηρίζεται στην παραδοχή ότι η πανδημία τελειώνει στις αρχές της χρονιάς». Σχολίασε ότι «ο κ. Μητσοτάκης περπατάει μόνος του το τελευταίο μίλι από τον περασμένο Φλεβάρη», αναφέροντας πως «μόλις πριν 15 μέρες σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ επανέλαβε ότι έχουμε κερδίσει την πανδημία». «Όμως, ήξεραν τι έρχεται, είχαν ενημέρωση από τους επιστήμονες και με τις πολιτικές τους επιλογές οδήγησαν τη χώρα σε αυτήν την υγειονομική τραγωδία», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.