Έχουν ανιχνευτεί 15.547 κρούσματα από τα self-test μαθητών και εκπαιδευτικών

Ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων (15.547) που ανιχνεύθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσω των self-test την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων προκαλεί προβληματισμό- Αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Έχουν ήδη ανιχνευθεί, από τα self test μαθητών και εκπαιδευτικών, 15.547 εν δυνάμει κρούσματα, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση το νέο πρωτόκολλο, όλος ο μαθητικός και εκπαιδευτικός πληθυσμός θα κάνει σήμερα το απόγευμα νέο δεύτερο τεστ για την προσέλευση στο σχολείο αύριο, και την Πέμπτη θα κάνει τρίτο τεστ.

ΣΥΡΙΖΑ: «Με το μπάχαλο στο άνοιγμα των σχολείων ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει ανοσία αγέλης και όποιος επιβιώσει»

Δριμεία επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω ανακοίνωσης του, κάνοντας λόγο για «επιλογή ανοσίας αγέλης» από μεριάς κυβέρνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, με τη μετάλλαξη «Ο» να σαρώνει και τις ημερήσιες εισαγωγές περιστατικών Covid στα νοσοκομεία να έχουν εκτοξευθεί σε δέκα μέρες από 340 σε 632, η κυβέρνηση ανοίγει σήμερα τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν. Σε όλη την Ευρώπη τα σχολεία ανοίγουν με ειδικά πρωτόκολλα και στις περισσότερες χώρες στο ένα ή δύο κρούσματα το τμήμα θα κλείνει για λίγες μέρες και οι μαθητές θα υποβάλλονται σε δωρεάν συνταγογραφημένα μοριακά τεστ, προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα της μεταδοτικότητας.

Αυτά στην Ευρώπη όμως. Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη η κυβέρνηση αγνοεί και τη ζοφερή πραγματικότητα και την αγωνία και τους φόβους των γονιών. Αρνήθηκε να αραιώσει τα τμήματα και συνεχίζει συγχωνεύσεις. Αρνήθηκε τη συνταγογράφηση των μοριακών και rapid test, πριμοδοτώντας το πλιάτσικο των διαγνωστικών κέντρων με το γελοίο πλαφόν των 47 ευρώ. Αρνήθηκε να αλλάξει το εγκληματικό πρωτόκολλο 50+1, που το μόνο που διασφαλίζει είναι ακραία διασπορά όχι μόνο στα σχολεία αλλά και στα σπίτια και σε όλη την κοινότητα. Αρνήθηκε ακόμα και την πρόβλεψη για άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς των μαθητών που θα βρεθούν θετικοί, στέλνοντάς τους επί της ουσίας για να διασπείρουν τον ιό στους χώρους εργασίας τους. Με λίγα λόγια, αρνήθηκε μία προς μία όλες τις προτάσεις και των επιστημόνων, του ΣΥΡΙΖΑ και όλης της αντιπολίτευσης και αρκέστηκε στο νέο φιάσκο με τα self test, για τα οποία χιλιάδες οικογένειες στήνονται από το πρωί στις ουρές έξω από τα σχολεία εξαιτίας των ελλείψεων και της ανύπαρκτης προετοιμασίας.

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ένα πράγμα: Ότι μετά από δύο χρόνια τραγικής διαχείρισης και παταγώδους αποτυχίας, με τη χώρα να καταρρίπτει κάθε αρνητικό ευρωπαϊκό ρεκόρ σε κρούσματα και θανάτους, επιλέγει την ανοσία αγέλης και όποιος επιβιώσει.»

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.