“Απίστευτο επιτελικό μπάχαλο από την κυβέρνηση και καθυστερημένη αξιοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας” δηλώνει ο Γιώργος Τσίπρας Αν. Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα: “Για μια ακόμη φορά οι Ένοπλες Δυνάμεις αξιοποιούνται αποσπασματικά, πολύ αργά, χωρίς σχέδιο, ενώ υπάρχουν έτοιμα επιχειρησιακά σχέδια με ειδικά τμήματα (Τμήματα Δευκαλίων) και μηχανήματα που θα έπρεπε να είχαν έγκαιρα ενεργοποιηθεί και διασπαρεί σύμφωνα με τις καιρικές προβλέψεις.

Σχεδόν μια εκατοντάδα εκχιονιστικών μηχανημάτων και τα εξειδικευμένα τμήματα του Στρατού παρέμειναν χθες στη βάση τους, εκτός Αττικής, και δεν κινήθηκαν ποτέ εγκαίρως πριν ξεκινήσει η κακοκαιρία. Αντί αυτών είδαμε σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων να μοιράζουν ότι βρέθηκε εκείνη τη στιγμή.

Στις πυρκαγιές του καλοκαιριού ο Στρατός κινητοποιήθηκε αφού πλέον είχαν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, και χθες με το χιονιά κινητοποιήθηκε μόλις στις 7:30 το απόγευμα, με πολύ λίγα και ακατάλληλα μέσα, αφού είχαν κλείσει οι βασικές οδικές αρτηρίες του Λεκανοπεδίου και είχαν εγκλωβιστεί χιλιάδες κόσμου.

Σε μια τέτοια κακοκαιρία που ήταν γνωστή από μέρες η έλλειψη συντονισμού σε επίπεδο πρόληψης ανάμεσα στην Πολιτική Προστασία και τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι πρωτοφανής. Ότι ο Στρατός καλείται να αναλάβει έργο που στο μεγαλύτερο μέρος θα έπρεπε να αναλάβει η ίδια η Πολιτική Προστασία και ο υπόλοιπος κρατικός μηχανισμός, είναι απλώς ενδεικτικό της ανικανότητας της κυβέρνησης να κινητοποιήσει υπαρκτές δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού εκτός των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το ότι όμως ακόμη και αυτή η δυνατότητα της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων δεν αξιοποιείται παρά κατόπιν εορτής, επιβεβαιώνει το απίστευτο επιτελικό μπάχαλο των κυβέρνησης των α(χ)ρίστων με αρχηγό «το καλύτερο βιογραφικό της χώρας»…

Είναι αυτονόητο ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα πράξουν το καθήκον τους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Αλλά δυστυχώς αυτονόητο είναι κι εδώ ότι το μόνο που θα εισπράξουν πάλι είναι ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη. Και αν…”

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.