Νίνα Κασιμάτη στη Βουλή: Να λειτουργήσει άμεσα γυναικολογικό ιατρείο στο Ναυτικό Νοσοκομείο Σαλαμίνας

Η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίνα Κασιμάτη έφερε στη Βουλή το μείζον πρόβλημα της έλλειψης γυναικολογικού ιατρείου στο Ναυτικό Νοσοκομείο Σαλαμίνας που ταλαιπωρεί πολλές εκατοντάδες γυναίκες-στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίες υπηρετούν σε Πολεμικά Πλοία και Μονάδες/Υπηρεσίες στην περιοχή, και καλεί τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο να προβεί σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να ξεκινήσει να λειτουργεί γυναικολογικό ιατρείο στο ΝΝΣ, σε μόνιμη βάση και με τον αναγκαίο πλήρη ιατρικό εξοπλισμό, για τις δικαιούχους ιατρικής περίθαλψης κατ’ εφαρμογή του ΠΔ 432/1983 (ΦΕΚ Α’ 162, «Υγειονομική Περίθαλψη των Στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και των μελών της οικογένειάς τους»).

Η Νίνα Κασιμάτη στην Κοινοβουλευτική Αναφορά που κατέθεσε επισυνάπτοντας τις σχετικές επιστολές της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ) και της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Περιφέρειας Αττικής (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ν.Π.Α.), γνωστοποιεί στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας τον προβληματισμό των γυναικών-στελεχών του ΠΝ για τη μη δυνατότητα αντιμετώπισης ούτε καν έκτακτων γυναικολογικών περιστατικών στο ΝΝΣ και επισημαίνει τα ακόλουθα:

α) Κατά το άρθρο 1 του Π.Δ. 432/1983 (ΦΕΚ Α’ 162, «Υγειονομική Περίθαλψη των Στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και των μελών της οικογένειάς τους») το Δημόσιο υποχρεούται να παρέχει υγειονομική περίθαλψη στους Στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος των κατηγοριών δικαιούχων που ορίζονται, καθώς και των μελών των οικογένειών τους.

β) Δεν μπορεί να παραβλέπεται ότι εδώ και πολλά έτη, μεγάλο μέρος του προσωπικού που υπηρετεί στα Πολεμικά Πλοία αλλά και στις Μονάδες/Υπηρεσίες της περιοχής, είναι γυναίκες. Ως εκ τούτου δε νοείται να μην υφίσταται για εκείνες η αναγκαία εξειδικευμένη ιατρική μέριμνα.

γ) Το γυναικολογικό ιατρείο θα πρέπει να διαθέτει και τον αντίστοιχο ιατρικό εξοπλισμό, που δεν υπάρχει στο Ναυτικό Νοσοκομείο Σαλαμίνας καθόλου ούτε καν για λειτουργία σε διασύνδεση με το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, στα πρότυπα των ήδη υφιστάμενων ιατρείων έτερων ειδικοτήτων.

δ) Η λειτουργία γυναικολογικού τμήματος στο Ναυτικό Νοσοκομείο Σαλαμίνας σε μόνιμη βάση θα έχει μόνον οφέλη, τόσο για το προσωπικό, όσο και για την Υπηρεσία.

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.