ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 08-02-2022

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Θυελλώδεις βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ θα πνέουν σχεδόν σε όλη τη χώρα. Στη δυτική χώρα βελτιωμένος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές ή χιονόνερο και τοπικά στα θαλάσσια καταιγίδες. Στα νησιά του Αιγαίου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, αλλά σταδιακά από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής χώρας, πρόσκαιρα κατά τόπους πυκνές στην Εύβοια. Τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός στα βορειοδυτικά.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και, κυρίως στο Ιόνιο, 8 με 9 μποφόρ. Εξασθένηση από το βράδυ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά-ημιορεινά χιονοπτώσεις. Βαθμιαία στην ανατολική Πελοπόννησο και από το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές, τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Κατά τόπους χιονόνερο και στα ορεινά κυρίως της Κρήτης, χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι 7 με 9 και στις Κυκλάδες πιθανόν τοπικά 10 μποφόρ.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές οι οποίες στα βορειότερα πολύ γρήγορα θα εξασθενήσουν. Σταδιακά στα βόρεια κατά τόπους χιονόνερο και στα ορεινά χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά-ημιορεινά χιονοπτώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πυκνές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο στα βόρεια και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα). Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση από αργά το βράδυ.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.