Να μην επιτρέψετε στον Πούτιν να μετατρέψει την Ουκρανία σε Συρία, ζήτησε από την Σύνοδο των υπουργών εξωτερικών του ΝΑΤΟ, ο υπουργός των Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα απηύθυνε έκκληση στους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ να μην επιτρέψουν στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να μετατρέψει την Ουκρανία σε Συρία, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform, αναφέροντας ότι ο υπουργός έκανε την σχετική ανάρτηση στο Twitter.

«Συμμετείχα στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Το μήνυμα μου: ενεργήστε τώρα, όσο δεν είναι αργά. Μην επιτρέψτε στον Πούτιν να μετατρέψει την Ουκρανία σε Συρία. Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Όμως αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε τους εταίρους μας, που θα μας βοηθήσουν με συγκεκριμένες, αποφασιστικές και γρήγορες ενέργειες», έγραψε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών

Στην ομιλία του την οποία επισύναψε στην ανάρτηση του, ο Κουλέμπα επέστησε την προσοχή των υπουργών, στο ότι πολίτες σκοτώνονται από σκληρούς Ρώσους πιλότους που τους βομβαρδίζουν.

«Είμαι βέβαιος ότι ο πόλεμος αυτός εξελίσσεται κατά τέτοιο τρόπο, που όταν έρθει η στιγμή θα θέλετε να μας προσφέρετε οτιδήποτε, στην κυριολεξία οτιδήποτε που χρειαζόμαστε, για να μην επιτραπεί στον Πούτιν να πλήξει την Ευρώπη και να την μετατρέψει σε ολέθρια νύχτα. Η δική μου ελπίδα, η μοναδική μου ελπίδα συνίσταται στο ότι δεν θα είναι πολύ αργά» υπογράμμισε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: Ukrinfrom και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.