ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΙ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΓΙΑ  ΧΡΗΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ -ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΠΛΕΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ

Η Ρωσία ζητεί έκτακτη συνεδρίαση το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητηθούν οι «στρατιωτικές βιολογικές δραστηριότητες» των ΗΠΑ στην ουκρανική επικράτεια, ενώ οι ΗΠΑ κατηγορούν τις ρωσικές δυνάμεις ότι ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν χημικά βιολογικά όπλα στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους  είναι πιθανόν να συνεδριάσει σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ι εκτάκτως κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας, προκειμένου να συζητηθεί η ανάπτυξη «βιολογικών όπλων» για λογαριασμό των ΗΠΑ σε εργαστήρια στην Ουκρανία την οποία καταγγέλλει η Μόσχα, κάτι που η Ουάσινγκτον χαρακτηρίζει «γελοίο» ερίζοντας εδώ και μέρες πως είναι οι ρωσικές δυνάμεις αυτές που ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν χημικά ή βιολογικά όπλα στον συνεχιζόμενο πόλεμο.

Ο Ντμίτρι Πολιάνσκι, πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα Ηνωμένα Έθνη, ανέφερε μέσω Twitter πως η ρωσική αποστολή ζήτησε να συγκληθεί συνεδρίαση σήμερα «για να συζητηθούν οι στρατιωτικές βιολογικές δραστηριότητες των ΗΠΑ στο έδαφος της Ουκρανίας».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διατείνεται πως υπήρχε δίκτυο εργαστηρίων έρευνας και ανάπτυξης βιολογικών όπλων που λειτουργούσε για λογαριασμό του αμερικανικού Πενταγώνου. Ο ισχυρισμός έχει διαψευστεί επανειλημμένα.

Η Ουάσινγκτον με τη σειρά της ερίζει ότι η «προπαγάνδα» από τη Μόσχα περί ανάπτυξης όπλων μαζικής καταστροφής από το Κίεβο αποτελεί πρόσχημα για τη δικαιολόγηση της εισβολής και για τη χρήση τέτοιων όπλων από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Η Ρωσία επανέλαβε εκ νέου «τους ψευδείς ισχυρισμούς της» και «έχουμε δει πως η Κίνα υιοθετεί αυτή την προπαγάνδα», κατά συνέπεια «θα επαγρυπνούμε για το ενδεχόμενο η Ρωσία να χρησιμοποιήσει χημικά ή βιολογικά όπλα στην Ουκρανία ή να διεξαγάγει επιχείρηση με σκοπό να φορτώσει στην άλλη πλευρά τη χρήση τους», τόνισε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο αμερικανός αναπληρωτής πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, ο Τζέφρι Πρέσκοτ, απηχώντας δηλώσεις των εκπροσώπων της αμερικανικής προεδρίας και της αμερικανικής διπλωματίας.

Κατά τον κ. Πρέσκοτ, η χρήση χημικών όπλων από τη Ρωσία, για τη δολοφονία και τη δηλητηρίαση πολιτικών αντιπάλων του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στη ρωσική επικράτεια και σε αυτή της Βρετανίας, είναι τεκμηριωμένη.

Ο αμερικανός διπλωμάτης είπε ακόμη πως η Μόσχα στηρίζει «το καθεστώς Άσαντ» στη Συρία, το οποίο έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για τη χρήση χημικών όπλων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.