ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/3/22

Όλα τα μείζονα θέματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση, και αφορούν την οικονομική βιωσιμότητα και την αποτελεσματική λειτουργία των δήμων, υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων -εκτίναξη ενεργειακού κόστους, επιπτώσεις ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία κ.ά-, τα οποία επηρεάζουν τη λειτουργία τους, θα τεθούν στην Έκτακτη Συνάντηση Δημάρχων που συγκαλεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), μεθαύριο Παρασκευή, 18 Μαρτίου.

Στη Σύνοδο, η οποία θα διεξαχθεί δια ζώσης σε ξενοδοχείο στον Δήμο Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης, θα παραστούν επίσης και θα μιλήσουν ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, μείζον θέμα «είναι το αυξημένο ενεργειακό κόστος και οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, γεγονός που επηρεάζει καθοριστικά τους προϋπολογισμούς των δήμων και των ΔΕΥΑ.

Άλλα θέματα που θα συζητηθούν είναι η καταστατική θέση των αιρετών, το τέλος ταφής, η επιτάχυνση των ρυθμών ένταξης έργων στο Πρόγραμμα ”Αντώνης Τρίτσης” και το Ταμείο Ανάκαμψης, το νέο ΕΣΠΑ, οι προσλήψεις προσωπικού και η εφαρμογή της κινητικότητας, η Πολιτική Προστασία στους δήμους κ.ά.».

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, επισήμανε τη συγκυρία που θα διεξαχθεί η Έκτακτη Συνέλευση και επανέλαβε την ετοιμότητα της Αυτοδιοίκησης να συνεισφέρει στην ανακούφιση του άμαχου πληθυσμού της Ουκρανίας από τις συνέπειες του πολέμου, «αλλά και για να διαχειριστούμε μια ανθρωπιστική κρίση, που μπορεί να μην δοκιμάζει άμεσα τη χώρα μας, αλλά σίγουρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.