Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκάλεσε τον πόλεμο στην Ουκρανία αδικαιολόγητη «παράλογη σφαγή» και ζήτησε να σταματήσει “αυτός ο αποκρουστικός πόλεμος”

«Η ΒΙΑΙΗ ΕΠΙΘΕΣΗ κατά της Ουκρανίας δυστυχώς δεν κοπάζει», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος απευθυνόμενος στους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου για το κυριακάτικο μήνυμα του. ΄Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ (ΕΚ) ο Πάπας αποκάλεσε τον πόλεμο στην Ουκρανία αδικαιολόγητη «παράλογη σφαγή» και ζήτησε από τους ηγέτες να σταματήσουν «αυτόν τον αποκρουστικό πόλεμο». Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτόν τον πόλεμο.

Ωστόσο, ο πάπας Φραγκίσκος στην καταδίκη της «βίαιης επίθεση κατά της Ουκρανίας», της «παράλογης σφαγής» και του «αποκρουστικού πολέμου» απέφυγε να κατονομάσει την Ρωσία.

«Παρακαλώ όλους τους παράγοντες της διεθνούς κοινότητας να προσηλωθούν πραγματικά στον τερματισμό αυτού του αποκρουστικού πολέμου. Ακόμη και αυτήν την εβδομάδα, πύραυλοι και βόμβες έπληξαν αμάχους, ηλικιωμένους, παιδιά, εγκύους μητέρες», είπε ο πάπας Φραγκίσκος αναφερόμενος στις αδιάκριτες ρωσικές επιθέσεις κατά των ουκρανικών πόλεων.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.