Ηλιόπουλος: Το πιο μαζικό συνέδριο στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ δίνει το σήμα της πολιτικής αλλαγής

«Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σηματοδοτεί την πολιτική αλλαγή που επίκειται σύντομα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στην «ΕΡΤ1». Ο κ. Ηλιόπουλος έκανε λόγο για «το πιο μαζικό συνέδριο που έχει κάνει ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ» και σημείωσε ότι «βγαίνουμε από το συνέδριο με 5+1 ξεκάθαρους προγραμματικούς άξονες για την προοδευτική κυβέρνηση της επόμενης μέρας, προτάσεις που ταυτόχρονα απευθύνονται, ως βάση διαλόγου, σε κάθε προοδευτική δημοκρατική δύναμη».

«Είμαστε εδώ και καιρό σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, σε κάθε περίπτωση είναι ξεκάθαρο -και από την κοινωνία πια- ότι έχει έρθει η ώρα της πολιτικής αλλαγής», ανέφερε, διότι «ο μήνας δεν βγαίνει, η Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία της Eurostat, είναι δύο φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο αυξήσεων στο ρεύμα, στην ΕΕ ο μέσος όρος αυξήσεων στα τρόφιμα είναι στο 5% και στη χώρα μας ξεπερνά το 15%» και γιατί «έχουμε να κάνουμε με μια επικίνδυνη κυβέρνηση, 3 χρόνια κυβέρνηση Μητσοτάκη σημαίνουν 3 δισ. περικοπές στις συντάξεις», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τον κατώτατο μισθό, μεταξύ άλλων, τόνισε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτείνει την αύξηση του κατώτατου στα 800 ευρώ, «είναι πρώτα απ’ όλα γιατί αποτελεί βασικό μέσο για τους πολίτες για να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες». Απαντώντας στον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι η σημερινή κρίση ακρίβειας προκλήθηκε από τις διεθνείς εξελίξεις και τον πόλεμο στην Ουκρανία επεσήμανε: «Τα πραγματικά αποτελέσματα του πολέμου μέχρι στιγμής δεν τα έχει ζήσει η ελληνική οικονομία. Ωστόσο, οι τιμές στα λιπάσματα έχουν υπερδιπλασιαστεί ήδη από τον Οκτώβρη, πολύ πριν ξεκινήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ήδη από τον Αύγουστο η Ελλάδα είναι αρνητική πρωταθλήτρια στη χονδρεμπορική τιμή στο ρεύμα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι πρέπει άμεσα να φορολογηθούν τα «ουρανοκατέβατα» κέρδη στην αγορά ενέργειας, «όπως κάνει ήδη η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία» και ότι οι εταιρείες στην Ελλάδα έχουν υπερκέρδη που φτάνουν το 1,5 δισ. «Δεν γίνεται τόσον καιρό η ΡΑΕ να μη δίνει τα στοιχεία, δεν γίνεται ο κ. Μητσοτάκης να παίζει κρυφτό με τα υπερκέρδη στην αγορά ενέργειας, στηρίζοντας ουσιαστικά την αισχροκέρδεια», σχολίασε. Ο ίδιος υποστήριξε ότι «δεν γίνεται να μη μπαίνει πλαφόν στις τιμές της ενέργειας» και πως «η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι μαζί με την Ισπανία και την Πορτογαλία στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής». «Υπάρχουν, λοιπόν, ξεκάθαρες ευθύνες της κυβέρνησης για όλα αυτά και οι πολίτες θα στείλουν τον λογαριασμό στο Μαξίμου. Ο λογαριασμός αυτός δεν θα έχει δόσεις, θα είναι μία κι έξω», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τις αποφάσεις του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο κ. Ηλιόπουλος απάντησε ότι «η πολιτική απόφαση ψηφίστηκε ομόφωνα και οι κεντρικές καταστατικές αλλαγές που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας, να εκλέγεται η ΚΕ και ο πρόεδρος του κόμματος από το σύνολο των μελών, εγκρίθηκαν με πολύ μεγάλη πλειοψηφία». «Ταυτόχρονα, εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία η διάταξη για 50/50 εκπροσώπηση γυναικών και ανδρών σε όλα τα όργανα του κόμματος», σημείωσε. «Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχίσει να έχει δημοκρατικό ζωντανό διάλογο και διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό του, είναι ένα χαρακτηριστικό που θα το περιφρουρήσουμε. Δεν είμαστε κόμμα της μοναδικής αλήθειας», ανέφερε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει «στις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, με βάση καταγγελίες και ρεπορτάζ, ότι η ΕΥΠ, η οποία υπάγεται στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, έναν άνθρωπο που συνεργάζεται με διεθνή μέσα και κάνει ερευνητικό ρεπορτάζ». «Περιμένουμε να απαντηθεί από την κυβέρνηση για ποιο λόγο παρακολουθούσαν έναν δημοσιογράφο, εάν παρακολουθούσαν και άλλους, θέλουμε να κατανοήσουμε για ποιο λόγο ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται σε μια ευρωπαϊκή χώρα σαν να είναι ο Πούτιν. Και να είναι σίγουροι ότι θα απολογηθούν γι’ αυτό», υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.