Παράταση των συμβάσεων των «εργαζομένων Covid» είναι το κοινό αίτημα Περιφέρειας και δήμων της Αττικής

Την παραμονή των συμβασιούχων, ως απολύτως απαραίτητη για τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας κρίσιμων υπηρεσιών για την προστασία της υγείας των πολιτών, επισημαίνει ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης σε επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ.

Μάλιστα, ζητά η παράταση των συμβάσεων να πραγματοποιηθεί μέσω σχετικής νομοθετικής ρύθμισης κατ΄αναλογία της πρόσφατης ΚΥΑ, σύμφωνα με την οποία ανανεώθηκαν οι συμβάσεις του υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού που υπηρετεί σε φορείς αρμοδιότητας του Υπ. Υγείας.

Σημειωνεται, ότι πρόκειται για εργαζομένους που έχουν αποκομίσει πολύτιμη εμπειρία και η συνδρομή τους κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία των ΟΤΑ.

Τα παραπάνω αποτελούν κοινό αίτημα Περιφέρειας και Δήμων της Αττικής στη διαρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη. Επίσης, προς αυτή την κατεύθυνση συμφωνήθηκε να ζητηθεί από την κυβέρνηση η παράταση των συμβάσεων του προσωπικού που απασχολείται σε φορείς αρμοδιότητας του Υπ. Υγείας μέχρι τα τέλη του χρόνου.

Κατά τη σύσκεψη ο κ. Πατούλης υπογράμμισε και τη σημασία μοριοδότησης σε όλους τους συμβασιούχους, ώστε να κάνουν χρήση της σχετικής εμπειρίας σε μελλοντικές προκηρύξεις για τη στελέχωση φορέων της Αυτοδιοίκησης με μόνιμο προσωπικό.

Της σύσκεψης προηγήθηκε συνάντηση του περιφερειάρχη με εκπροσώπους των συμβασιούχων στα γραφεία της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της οποίας τους εξέφρασε τη συμπαράσταση του αλλά και τη βούλησή να συνδράμει και μέσω των νομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Σ΄αυτό το πλαίσιο ο κ. Πατούλης απέστειλε σχετική επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του Υπ. Εσωτερικών με κοινοποίηση στον Υπ. Υγείας Θ. Πλεύρη, με την οποία ζητά να εφαρμοστεί κατ΄αναλογία και στους ΟΤΑ το άρθρο τρία του Ν.4917/2022, σύμφωνα με το οποίο, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, παρατείνονται οι συμβάσεις του υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού που προσελήφθη σε φορείς του Υπουργείου Υγείας για τις ανάγκες της πανδημίας, έως τις 31.12 του 2022.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Βουλη: Ψηφιζεται σημερα στην Ολομελεια το νομοσχεδιο για τον νεο Ποινικο Κωδικα- Θα το υπερψηφισει και ο Ανδρεας Λοβερδος υποφηφιος για τη αρχηγια του ΚΙΝΑΛ, διαφοροποιουμενος απο την θεση του κομματος του, που ψηφιζει “παρων” – Ποιες αλλαγες περιεχει το νομοσχεδιο

Σχετικα αρθρα

μπορει να σας ενδιαφερουν

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.