ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Η ΗΡΑ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ- ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΣΤΟ Γ΄ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΟΠΟΥ ΕΤΑΦΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΑΦΟ

Την Τετάρτη το πρωί η Ήρα Βαλσαμάκη έφυγε από την ζωή και μας «αιφνιδίασε» όλους για μια ακόμη φορά… Μόνο που αυτή την φορά δεν ήταν κάποια από τις καίριες παρεμβάσεις της σε θέματα Εκπαίδευσης και Παιδείας, ούτε για θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή θέματα του δήμου Αθηναίων ή ακόμη και για γενικότερα πολιτικά θέματα…Ήταν ένας εξαιρετικά δυσάρεστος αιφνιδιασμός για όλους όσους την γνώριζαν, την πίστευαν για την ευρυμάθεια της, τις ικανότητες της, την συνέπεια της, την εργατικότητα της και την αποφασιστικότητα της, την προσφορά της στην εκπαίδευση, στην εκπαιδευτική τηλεόραση, στην Αυτοδιοίκηση, στην Πολιτική και την στήριξαν ανεξάρτητα από πολιτικές και κομματικές θέσεις και απόψεις. (Διαβάστε στην συνέχεια το βιογραφικό της).

Η ΚΗΔΕΙΑ

Εγινε σήμερα  Σάββατο 21/5/2022 και ώρα 12.30 η αποχαιρετιστήρια εξόδιος ακολουθία στο Γ΄ Νεκροταφείο Αθηνών, στο οποίο και ετάφη στον οικογενειακό τάφο. Το επικήδειο εκφώνησε ο σύζυγος της Σπύρος Ράλλης υποναύαρχος Ε.Α εν αποστρατεία, καθως επίσης και εκπρόσωποι του Δ.Σ. των Αποφοίτων του Pierce College, του οποίου υπήρξε και μέλος.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας (Pierce College), στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ιστορία – Αρχαιολογία), στο Boston University USA (Education), στο Reading University UK (Comparative Education) και στο Stanford University USA (Μass Μedia for Education).

Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) του Υπουργείου Παιδείας της Δανίας, του Ιδρύματος Fulbright.

Υπηρέτησε ως αρχαιολόγος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, δίδαξε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στις Σχολές Επιμόρφωσης Διδακτικού Προσωπικού του Υπουργείου Παιδείας.

Διετέλεσε ιδρυτικό στέλεχος και Διευθύντρια της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Εθνικός Εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας στην Επιτροπή Παιδείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Διετέλεσε επίσης Γενικός Γραμματέας Ισότητας, Πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), Αντινομάρχης και Αντιδήμαρχος Αθηναίων (1990-2010).

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. των Αποφοίτων του Pierce College, Πρόεδρος του Συλλόγου Υποτρόφων Fulbright, Αντιπρόεδρος του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών (ΣΕΟ) και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Αθηνών. Είναι μέλος του ΕΕΙ και του Δ.Σ. του. Επίσης είναι μέλος του ΔΣ του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ στο οποίο διατέλεσε και Αντιπρόεδρος.

Έχει γράψει βιβλία εκπαιδευτικού και πολιτικού περιεχομένου και επί σειρά ετών υπήρξε αρθρογράφος στο περιοδικό «Πολιτικά Θέματα». Έχει εκπροσωπήσει το Υπουργείο Παιδείας και τον Δήμο Αθηναίων σε διάφορες διεθνείς συναντήσεις και συνέδρια.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.