Σε λίγες μέρες με πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ η Τουρκία …σύρεται στις Βρυξέλλες για διάλογο με Σουηδία και Φιλανδία, παρά την αρχική διαφωνία… Προηγήθηκε συνάντηση Μπάϊντεν τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ στο Λευκό Οίκο…

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο σύμβουλός του σε θέματα εθνικής ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν συναντήθηκαν στον Λευκό Οίκο με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ και μετεδωσαν το ΡΩΫΤΕΡ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ (ΔΠ).

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ είχε δηλώσει ότι θα προσκαλέσει τις επόμενες ημέρες στις Βρυξέλλες κορυφαίους αξιωματούχους από τη Σουηδία, τη Φινλανδία και την Τουρκία για μια συνάντηση με αντικείμενο την αντίθεση της Άγκυρας στην ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. «Είμαι σε στενή επαφή με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν και με τους ηγέτες της Φινλανδίας και της Σουηδίας», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.