Σε βαρύ κλίμα η προεκλογική εκστρατεία στη Ιαπωνία μετά τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε

Η προεκλογική εκστρατεία στην Ιαπωνία αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα, τελευταία ημέρα των συγκεντρώσεων πριν από τις κάλπες για την ανάδειξη των νέων μελών της Άνω Βουλής, παρά το γεγονός ότι η χώρα δεν έχει συνέλθει από το σοκ της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε από ένοπλο.

Ο Άμπε, ο μακροβιότερος σύγχρονος ηγέτης της Ιαπωνίας, δολοφονήθηκε το πρωί της Παρασκευής ενώ εκφωνούσε προεκλογική ομιλία στην πόλη Νάρα από έναν 41χρονο άνεργο. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε το έγκλημα ως επίθεση κατά της ίδιας της δημοκρατίας.

Οι πολιτικοί δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν την εκστρατεία ενόψει των εκλογών της Κυριακής, στις οποίες ο κυβερνών συνασπισμός αναμένεται να επικρατήσει, ενώ η ιαπωνική αστυνομία προσπαθεί να διαλευκάνει τη μέθοδο και το κίνητρο του δολοφόνου του Σίνζο Άμπε.

Γόνος πολιτικής οικογένειας, ο οποίος έγινε ο νεότερος σε ηλικία μεταπολεμικός πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ο Άμπε διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Νάρα μετά τη φονική ενέδρα, προτού ανακοινωθεί ο θάνατός του αργά το απόγευμα.

Ένα όχημα που πιστεύεται ότι μετέφερε τη σορό του δολοφονημένου πολιτικού αναχώρησε από το νοσοκομείο λίγο πριν από τις 6 το πρωί (τοπική ώρα), σύμφωνα με το δίκτυο NHK, προκειμένου να τη μεταφέρει στην κατοικία του Άμπε στο Τόκιο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ (ΔΠ)

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.