Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Πεντέλη και χωρίς ενεργό μέτωπο – Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν τις προσπάθειες για να σβήσουν όλες τις μικροεστίες

Νεότερη ενημέρωση από το Συντονιστικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας αναφέρει ότι η πυρκαγιά της Πεντέλης είναι σε ύφεση, ότι δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και πως οι δυνάμεις εξακολουθούν να εργάζονται για να σβήσουν όλες τις μικροεστίες, αλλά και για να εξαλείψουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Εν προκειμένω, κυβερνητικές πηγές μεταδίδουν την εικόνα ότι μικρές εστίες παραμένουν σε Διώνη, Δασαμάρι και ακόμη μικρότερες σε Ανθούσα, Πανόραμα Παλλήνης και Ντράφι.

Πολύ ισχυρές δυνάμεις και 19 εναέρια μέσα συνεχίζουν να επιχειρούν για τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς. Σε όλη την υπόλοιπη περίμετρο της πυρκαγιάς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργές εστίες.

Βάσει της συγκεκριμένης ενημέρωσης, το έργο των Πυροσβεστών συνδράμουν στελέχη Πολιτικής Προστασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος, ιδιώτες εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις.

Επιπλέον, σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν η Ελληνική Αστυνομία, η οποία συνεχίζει την επιτήρηση των περιοχών και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι Δασικές Υπηρεσίες που συνδράμουν στη διάνοιξη ασφαλών ζωνών και λωρίδων, ενώ τα νοσοκομεία της Αττικής ήταν και είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, όπως και το ΕΚΑΒ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ επιθεωρεί και αποκαθιστά ήδη τις βλάβες που παρουσιάστηκαν στο δίκτυο του και τις κολώνες που κάηκαν.

Όπως ενημερώνουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, όλες οι φάσεις των επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται υπό το συντονισμό της διυπουργικής ομάδας (task force) Πολιτικής Προστασίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.