Μείζον πολιτικό θέμα για το ΠΑΣΟΚ η απόπειρα παρακολούθησης του τηλεφώνο του προέδρου του – Εντονες οι αντιδράσεις στελεχών του

Πρόκειται για μια σοβαρή υπόθεση απόπειρας παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών. Όμως, δεν επιχειρήθηκε να θιγεί μόνον η ιδιωτικότητα του κ. Ανδρουλάκη και το απόρρητο των επικοινωνιών του, που κατά το Σύνταγμα είναι απόλυτα απαραβίαστο. Επιχειρήθηκε να θιγεί και η πολιτική δραστηριότητά του και κατ’ επέκταση διακυβεύεται η ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Γι΄αυτό, επιβάλλεται η άμεση λήψη δράσης από όλα τα αρμόδια όργανα για την εύρεση όσων επιχείρησαν αυτήν την ωμή προσπάθεια παγίδευσης του σημερινού Προέδρου του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος της χώρας. Τα πολιτικά κόμματα και όλοι οι θεσμικοί παράγοντες πρέπει να ενώσουν τις φωνές τους για την κάθαρση σε αυτήν την υπόθεση.

Για το εξαιρετικά σοβαρό αυτό ζήτημα, τοποθετήθηκε και η επικεφαλής της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ, εκφράζοντας την πλήρη υποστήριξή της στον κ. Ανδρουλάκη και την ελπίδα για απόδοση ευθυνών από τη δικαιοσύνη.

Μείζον πολιτικό θέμα η απόπειρα παρακολούθησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Σχολιάζοντας το θέμα αυτο σε ανακοινωση του το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ οτι ” Έλλειμμα θωράκισης της Δημοκρατίας μας αποκαλύπτει η απόπειρα παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη. Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύθηκαν τον Δεκέμβριο από ερευνητές στο Citizen Lab του Πανεπιστημίου του Τορόντο, η Threat Analysis Group διαπίστωσε ότι ανάμεσα στους κρατικούς φορείς που αγόρασαν το λογισμικό Predator ήταν και η Ελλάδα!

Αγόρασε η ΕΥΠ το συγκεκριμένο λογισμικό τα τρία τελευταία χρόνια ;;;; Οι προσπάθειες κάποιων να μας γυρίσουν στην εποχή των κοριών, παρακολουθώντας το κινητό τηλέφωνο του αρχηγού του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος, θα πέσουν στο κενό. Είναι αναγκαίος όρος για την Δημοκρατία μας, το Κράτος Δικαίου και την διαφάνεια στη δημόσια ζωή η πλήρης και ενδελεχής διαλεύκανση της υπόθεσης. 

Ε. Λιακούλη Γραμματέας ΚΟ-ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ : «Το ΠΑΣΟΚ, δίνει ακόμα μια μάχη ενάντια σε σκοτεινές δυνάμεις»

Στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης, η Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, τοποθετήθηκε, επισημαίνοντας τα εξής :

«Σήμερα, ένα πολύ σοβαρό ζήτημα πρώτης τάξης, από πλευράς δικαιοσύνης, πολιτικής και διασφάλισης της Δημοκρατίας, κατάφερε να επισκιάσει όλη την επικαιρότητα. Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη στιγμή, νιώθουμε ότι βρίσκεται υπό παρακολούθηση. Το Κοινοβούλιό μας, σήμερα, θα πρέπει να στρατευθεί στην πρώτη γραμμή για να προασπίσει τα αυτονόητα: το δικαίωμα διασφάλισης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων του κάθε πολίτη.

Μάλιστα, η απόπειρα παρακολούθησης και παγίδευσης του Aρχηγού του τρίτου κόμματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, λαμβάνει διαστάσεις όχι μόνο εθνικού χαρακτήρα, δεδομένου ότι ανακαλύφθηκε από ειδικό φορέα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μεταξύ των εκατοντάδων ελέγχων που διενεργήθηκαν, ΜΟΝΟ το τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη βρέθηκε ότι επιχειρήθηκε να παγιδευτεί .

Αυτό σημαίνει, ότι ο Πρόεδρός μας έχει στοχοποιηθεί προσωπικά, καθώς και όλο το ΠΑΣΟΚ, το πολιτικό προσωπικό του και όλοι όσοι βρίσκονται στον πυρήνα της παράταξης. Παρά το σοκ και την έντονη ανησυχία που νιώθουμε για το σαφές έλλειμμα της δημοκρατίας μας, είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη, για ακόμη μια φορά, ενάντια τις σκοτεινές δυνάμεις του τόπου.

Επειδή όμως, όλοι συμμεριζόμαστε τη σημασία της σημερινής αποκάλυψης, μέσω της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, περιμένουμε σαφείς απαντήσεις από την Κυβέρνηση, σχετικά με την προμήθεια του προγράμματος Predator από το ελληνικό κράτος, αλλά και για μια σειρά σοβαρών ερωτημάτων, που δεν επιτρέπουν παιχνίδια εντυπώσεων, αφού ήδη δημοσιεύματα σε ανύποπτο χρόνο, είχαν ήδη κυκλοφορήσει μήνες πριν.

‘Όλοι οι βουλευτές του Κοινοβουλίου ζητάμε την πλήρη προστασία μας, σε επίπεδο προσωπικών δεδομένων, γιατί δε νιώθουμε πλέον ασφαλείς, μετά από όλα όσα συμβαίνουν.

Το τεράστιο πισωγύρισμα της χώρας μας, σε επίπεδο δημοκρατίας και θωράκισης των θεσμών, αποτελεί μείζον πολιτικό ζήτημα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα. Γιατί, εάν θέλουμε να επικαλούμαστε τη Δημοκρατία, ειδικά από το βήμα της Βουλής, οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις αλλά και ασφαλιστικές δικλείδες, προκειμένου να την θωρακίσουμε ».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Η επίθεση στο προσωπικό τηλέφωνο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ με το εξελιγμένο λογισμικό Predator, την οποία ο ίδιος κατήγγειλε σήμερα προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επικαλούμενος συγκεκριμένα περιστατικά και έγγραφα στοιχεία, αποτελεί μια υπόθεση σκοτεινή και δυσώδη.

Αποτελεί αυτονόητη διαπίστωση ότι η χώρα δεν αντέχει τίποτε λιγότερο από την απόλυτη διαφάνεια στη λειτουργία των θεσμών. Η διερεύνηση, συνεπώς, σε βάθος της μηνυτήριας αναφοράς του Νίκου Ανδρουλάκη αποτελεί αίτημα κάθε δημοκρατικού πολίτη.

Δηλώνουμε από τώρα και προς κάθε κατεύθυνση ότι αξιώνουμε την πλήρη και ενδελεχή διαλεύκανση της υπόθεσης. Αποτελεί όρο αναγκαίο για την Δημοκρατία μας, το Κράτος Δικαίου και την διαφάνεια στη δημόσια ζωή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.