Να διερευνηθεί άμεσα η καταγγελία Ανδρουλάκη για παρακολούθηση του τηλεφώνου του, ζητάει ο Γ. Παπανδρέου και αφήνει αιχμές για κυβερνητική ρύθμιση…

«Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια εντεινόμενη προσπάθεια παραβίασης της ιδιωτικότητας των πολιτών, ιδιαίτερα δε πολιτικών, δημοσιογράφων και προσώπων σε θέσεις ευθύνης. Το φαινόμενο αυτό, συναντάται πλέον σε πολλές χώρες και έχει συζητηθεί εκτενώς στο Συμβούλιο της Ευρώπης»,ανέφερε οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παπανδρέου ζητώντας να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση αυτών των ασύμμετρων απειλών, αλλά και οι θιγόμενοι να μπορούν να έχουν πλήρη ενημέρωση για αυτές τις παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων.

Θα πρέπει λοιπόν άμεσα να διερευνηθεί η καταγγελία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, όπως και όλες οι άλλες υποθέσεις που έχουν καταγγελθεί και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου για τη μηνυτήρια αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη πως παρακολουθείται το τηλέφωνό του.

«Πολύ περισσότερο», τόνισε «που η κυβέρνηση, με ρύθμιση που είχε φέρει στη Βουλή και δυστυχώς ψηφίστηκε, απαγορεύει από την ΑΔΑΕ που είναι και η αρμόδια αρχή, να ενημερώνει εγκαίρως ακόμη και τους άμεσα θιγόμενους από τέτοιες πρακτικές. Το γεγονός αυτό, αποτελεί ουσιαστικά, ευθεία υπονόμευση της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων και πλήττει την ελευθερία του Τύπου, ενώ από την άλλη, «επιτρέπει» τη χειραγώγηση πολιτών, πολιτικών κομμάτων, θεσμών και του Τύπου»…

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.