Οι λαθρέμποροι “ψυχών” ανακάλυψαν τα Κύθηρα και το τελευταίο τριήμερο “έριξαν” σε παραλίες του νησιού τρία ιστιοφόρα με 250 μετανάστες

Μπορεί η Ελένη Καραϊνδρου να γράφει στο γνωστό τραγούδι της "Τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε" αλλά όπως ολα δείχνουν αυτό το πανέμορφο νησί φαίνεται ότι τόχουν βρεί οι αδίστακτοι λαθρέμποροι "ψυχών" (κυρίως Τούρκοι) και το τελευταίο τριήμερο έχουν προσαράξει σε παραλίες των Κυθήρων τρία ιστιόφορα με περίπου 250 μετανάστες εκ των οποίων περίπου 50 ανήλικα παιδιά.

Στους 71 ανέρχεται ο αριθμός των μεταναστών που εντοπίστηκαν μετά την προσάραξη τρίτου σκάφους χθες Πέμπτη 18 Αυγούστου, το πρωί, στα Κύθηρα. Όπως μεταδίδειι το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Λημνιώνα δυτικά των Κυθήρων, όπου είχε προσαράξει το ιστιοφόρο που μετέφερε του μετανάστες, εντοπίστηκαν οκτώ αλλοδαποί ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκαν σε απόκρημνη δύσβατη περιοχή ακόμα 63 αλλοδαποί. Από τους 71 μετανάστες, επτά είναι γυναίκες, 52 άντρες και δώδεκα ανήλικοι.

Σημειώνεται ότι προχθές, Τετάρτη 17 Αυγούστου, άλλα δύο σκάφη με 170 μετανάστες εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων. Το πρώτο σκάφος, που ήταν ιστιοφόρο, είχε προσαράξει στη θαλάσσια περιοχή Πίσω Γιαλός Καψαλίου και σε αυτό εντοπίστηκαν 97 άτομα (15 γυναίκες και 82 άνδρες) μεταξύ των οποίων και οι τρεις Τούρκοι φερόμενοι ως διακινητές 17, 29 και 30 ετών. Το δεύτερο σκάφος, και αυτό ιστιοφόρο, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Καψαλίου νότια των Κυθήρων. Σε αυτό επέβαιναν, συνολικά, 73 άτομα (6 γυναίκες, 46 άντρες και 21 ανήλικοι), μεταξύ των οποίων και οι δύο συλληφθέντες Ρώσοι υπήκοοι που φέρονται ως διακινητές, ηλικίας 34 και 41 ετών.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.