Ανδρουλάκης: Το απόρρητο δεν μπορεί να είναι αλά καρτ – Ο κ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ αρνείται να συμβάλει με κάθε τρόπο ώστε να φύγουν οι σκιές – Η υπόθεση είναι πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης και η Αλήθεια θα αποκαλυφθεί

«Το απόρρητο δεν μπορεί να είναι αλα καρτ και να επιστρατεύεται μόνο όταν αφορά την υπόθεση της δικής μου παράνομης παρακολούθησης από την ΕΥΠ ώστε οι εμπλεκόμενοι να μην δώσουν κανένα στοιχείο» υπογραμμίζει σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης που κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Σπυρόπουλου στο πλαίσιο της από 26.7.2022 μηνυτήριας αναφοράς του για την υπόθεση παγίδευσης του τηλεφώνου του με το παράνομο λογισμικό Predator.

Όπως αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης: «Από την πρώτη στιγμή επέλεξα τον θεσμικό δρόμο για την αποκάλυψη της αλήθειας, καθώς πρόκειται για θέμα δημοκρατίας και θα επιμείνω. Όπως έχει φανεί ξεκάθαρα, η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός επιμένουν στη συγκάλυψη. Το απόρρητο δεν μπορεί να είναι αλα καρτ και να επιστρατεύεται μόνο όταν αφορά την υπόθεση της δικής μου παράνομης παρακολούθησης από την ΕΥΠ ώστε οι εμπλεκόμενοι να μην δώσουν κανένα στοιχείο.

Είναι ενδεικτικό ότι Διοικητές της ΕΥΠ προηγούμενων περιόδων, που κλήθηκαν στην εξεταστική επιτροπή, δεν οχυρώθηκαν πίσω από το απόρρητο. Μήπως τελικά το απόρρητο χρησιμοποιείται όπως βολεύει τη Νέα Δημοκρατία;

Ο κ. Μητσοτάκης μολονότι έχει τη δυνατότητα βάσει του άρθρου 14 παρ. 4 ν. 3649/2008 να άρει το απόρρητο για τους υφισταμένους του, αρνείται να συμβάλει με κάθε τρόπο ώστε να φύγουν οι σκιές. Η υπόθεση είναι πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης».

Συνεχίζοντας τον θεσμικό του αγώνα για να διαλευκανθεί η υπόθεση υποκλοπών, ο κ. Ανδρουλάκης αμέσως μετά την προφορική κατάθεσή του κατέθεσε προς τον κ. Εισαγγελέα συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά σε σχέση με την υποκλοπή των τηλεφωνικών συνομιλιών του από την ΕΥΠ, για την κακουργηματική αξιόποινη πράξη της παραβίασης της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών και συναφή αδικήματα, καθώς και για την πλημμεληματική πράξη της παραβίασης του τηλεφωνικού του απορρήτου.

Η συμπληρωματική αναφορά του κ. Ανδρουλάκη συνοδεύεται και από ειδικότερα αιτήματα κλήσεως μαρτύρων, κατάσχεσης εγγράφων και διενέργειας μιας σειράς συγκεκριμένων ανακριτικών ενεργειών προς διακρίβωση της αλήθειας.

Η υπόθεση είναι πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης. ώστε να έρθει επιτέλους στο φως η αλήθεια, που κάποιοι μάταια επιχειρούν να κρύψουν. Γιατί στο κράτος Δικαίου μας δεν νοείται η ύπαρξη κρατικών υπηρεσιών που λειτουργούν έξω από τον έλεγχο του νόμου.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΟΚ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.