ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο κι όχι γκρίζο – Στον 21ο αιώνα δεν χωρούν αυτοκρατορικά οράματα άλλων εποχών

Εν μέσω έντασης με την Τουρκία, το Πολεμικό Ναυτικό ενισχύεται με μια υπερσύγχρονη και πανίσχυρη μονάδα κρούσης. Παρουσία του πρωθυπουργού Κυρ.Μητσοτάκη και σύσσωμης της ηγεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και των υπόλοιπων κλάδων, πραγματοποιήθηκε στο Σκαραμαγκά, η τελετή ονοματοδοσίας του Περιπολικού Κατευθυνομένων Βλημάτων, «Υποπλοίαρχος ΒΛΑΧΑΚΟΣ». «Τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο και όχι γκρίζο» τόνισε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι στον 21ο αιώνα δεν χωρούν αυτοκρατορικά οράματα άλλων εποχών.

Η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων ειναι προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης και φυσικά του έμψυχου δυναμικού, τόνισε και πρόσθεσε ότι προέχει σήμερα η άγρυπνη ετοιμότητα. Όποιος παραβιάζει τα σύνορα τελικά τιμωρείται, δεν έχουν θέση κάθε λογής επίδοξοι τοπικοί ταραχοποιοί, υπογράμμισε ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ότι τα πρόβληματα λύνονται ειρηνικά και με γνώμονα το διεθνές δίκαιο, «αυτό απαιτούν οι λαοί μας και είναι λάθος, μεγάλο λάθος, κάποιοι να επιχειρούν να δηλητηριάζουν την κοινή τους γνώμη ανακαλύπτοντας εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν.

Τόνισε επίσης μεταξύ άλλων ότι κάθε ελληνικό όπλο αποτελεί δύναμη ειρηνικής αποτροπής, ασπίδα δυναμικής προστασίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και της διεθνούς νομιμότητας, όμως ταυτόχρονα και γέφυρα συννενόησης μεταξύ των λαών της γειτονιάς μας. «Κι αυτό πλέον το αναγνωρίζει και το συμμερίζεται τόσο η Ευρώπη όσο και οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ» πρόσθεσε.

Είναι πολλά τα μηνύματα που στέλνει σήμερα το νέο απόκτημα του Πολεμικού μας Ναυτικού, είπε κι εξήγησε «η ταχύτητα και ο εξοπλισμός του δηλώνουν πώς τα νερά μας θα παραμείνουν απόρθητα. Το γεγονός ότι χτίστηκε από ελληνικά χέρια δικαιώνει τελικά την επιλογή μας να “αναστηθούν” τα ναυπηγεία της Ελευσίνας μαζί με αυτά του Σκαραμαγκά».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.