ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ- ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Στις 10 Οκτωβρίου με την ολοκλήρωση των τριών τελευταίων σταθμών του Πειραιά (Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο), που αφορούν την ολοκλήρωση της επέκτασης της Γραμμής 3 (μπλε) του Μετρό προς Πειραιά αρχίζει η λειτουργία και αυτής της γραμμής που θα συνδέει το λιμάνι με το Αεροδρόμιο στα Σπάτα σε 50 λεπτά,

Την επικείμενη λειτουργία των τριών σταθμών χαιρέτισε και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος σε ανάρτησή του στο facebook ανέφερε: «Συνδέουμε το μεγαλύτερο λιμάνι με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας και μετατρέπουμε τον Πειραιά στον πιο σύγχρονο συγκοινωνιακό κόμβο της Ελλάδας». Πρόσθεσε δε ότι οι δημόσιοι χώροι που είχαν καταληφθεί, στο Δημοτικό Θέατρο, στο Λιμάνι του Πειραιά και τα Μανιάτικα έχουν σχεδόν διαμορφωθεί και σύντομα θα αποδοθούν πίσω στην πόλη,

Υπενθυμίζεται ότι η επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό «Αγία Μαρίνα-Πειραιάς» περιλαμβάνει σήραγγα μήκους 7,6 χλμ. και έξι νέους σύγχρονους σταθμούς (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο) καθώς και επτά ενδιάμεσα φρέατα εξαερισμού.

Οι τρεις πρώτοι σταθμοί (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια) παραδόθηκαν στις 6 Ιουλίου και μέσα στις επόμενες ημέρες, το επιβατικό κοινό θα έχει στη διάθεσή του και τους σταθμούς Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο.

Με την επικείμενη ολοκλήρωση της επέκτασης της μπλε γραμμής προβλέπεται αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης στο δίκτυο του Μετρό σε 132.000 πολίτες ημερησίως, μειώνοντας τόσο την κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων κατά 23.000 ημερησίως όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως.

Τέλος, ο συνολικός χρόνος από το Λιμάνι έως το Αεροδρόμιο θα διανύεται με το Μετρό σε περίπου 50 λεπτά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.