ΒΟΥΛΗ : ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΒΗΜΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Αρχισε πριν από λίγο στην Βουλή, η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που έχει καταθέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον τρόπο αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, τις ανατιμήσεις στα καύσιμα ακόμη και στα είδη πρώτης ανάγκης και την εκτόξευση του πληθωρισμού. Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναμένεται να απαντήσει ο πρωθυπουργός .

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΑΥΓΗ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναμένεται να εξαπολύει άγριο σφυροκόπημα στην κυβέρνηση την οποία κατηγορεί ότι τροφοδοτεί την αισχροκέρδεια αντί να προστατεύσει τους πολίτες. Όπως σημειώνει στην επίκαιρη ερώτησή του, οι εκρηκτικές ανατιμήσεις στην ενέργεια, στα καύσιμα και σε είδη πρώτης ανάγκης, έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες σε εργαζόμενους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις και ναρκοθετούν τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, με τα επίσημα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει η κοινωνική πλειοψηφία στη χώρα μας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, θα τονίσει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται πεισματικά να ρυθμίσει την αγορά της ενέργειας με πλαφόν στη χονδρική και λιανική τιμή στο ρεύμα, να περιορίσει το περιθώριο κέρδους των παραγωγών ενέργειας, να προχωρήσει σε πραγματική φορολόγηση των υπερκερδών και επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ ώστε να λειτουργήσει ως επιχείρηση κοινής ωφέλειας. Ενδεικτικό είναι ότι μόνο για τον Σεπτέμβριο 2022, τα υπερκέρδη των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, για τους οικιακούς και εμπορικούς πελάτες, ανέρχονται σε 485 εκατ. ευρώ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καλέσει τον πρωθυπουργό να απαντήσει γιατί η κυβέρνηση δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας καθώς και αν προτίθεται να μειώσει έμμεσους φόρους σε τρόφιμα και καύσιμα ώστε να υπάρξει ουσιαστική ελάφρυνση της κοινωνίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ & ΑΥΓΗ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.