ΣΤΗΝ ΤΣΙΜΠΙΔΑ ΤΗΣ ΑΔΑΕΕ, ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΕΣΟΔΩΝ 1,1 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ -“ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ” ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ 177.000 ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ!!! ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Απίστευτο είναι το εύρος της φοροδιαφυγής που εντόπισαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε ψητοπωλείο, στην κεντρική πλατεία των Χανίων. Πρόκειται για επιχείρηση με μόλις πέντε χρόνια ζωής, η οποία εντοπίστηκε να φοροδιαφεύγει, με τους ελεγκτές να κάνουν φύλλο και φτερό τα φορολογικά δεδομένα των χρήσεων 2018, 2019 και 2020. Συγκεκριμένα διαπίστωσαν παραβάσεις που αφορούσαν:
  • Πρώτον, από τα στοιχεία των υποβληθεισών δηλώσεων προέκυπταν μηδαμινά ακαθάριστα έσοδα και ζημιές σωρευτικά άνω των 90.000 ευρώ για τις τρεις αυτές χρήσεις.
  • Δεύτερον, επισκεπτόμενοι την επιχείρηση, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ διαπίστωσαν ότι η επιχείρηση λειτουργούσε χωρίς τη χρήση Φορολογικού Ηλεκτρονικού Μηχανισμού από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της!
  • Τρίτον, τα δεδομένα από ψηφιακές πλατφόρμες παραγγελιοληψίας τέθηκαν στον ειδικό αλγόριθμο προς επεξεργασία και ακολούθησε σύγκριση με τις εκδοθείσες αποδείξεις. Διαπιστώθηκε ότι, συνολικά, σε 137.000 παραγγελίες, δεν είχαν εκδοθεί Αποδείξεις Λιανικών Συναλλαγών, συνολικής αξίας 1,1 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε ΦΠΑ 143.000 ευρώ!

Να σημειωθεί στο ποσόν που οφείλεται από την επιχείρηση δεν συμπεριλαμβάνονται τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις που έχουν ήδη επιβληθεί καθώς επίσης να σημειωθεί ότι οι ελεγκτές συνεχίζουν την έρευνα και σε άλλα φορολογικά δεδομένα της επιχείρησης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.