ΚΥΠΡΟΣ: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’

Στις 12:00 το μεσημέρι τελείται στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, η εξόδιος ακολουθία για τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου Χρυσόστομο Β’, ο οποίος εκοιμήθη την περασμένη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου.

Στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Επίσης, μεταξύ άλλων, θα παραστούν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’, εκπρόσωπος του Πάπα, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας Νικήτας και πολιτικοί.

Επικήδειο λόγο θα εκφωνήσουν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου και ο τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος.

Μετά την ολοκλήρωση της εξοδίου ακολουθίας, θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’ στην κρύπτη του εν λόγω ναού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Ανταπόκριση της Μ. Καλογεράκη)

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.