ΝΕΑ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ 5 ΡΙΧΤΕΡ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ (22.06) – ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Ο Πρόεδρος της Αντισεισμικής Προστασίας, κ. Ευθύμης Λέκκας μίλησε απευθείας μετά τον νέο σεισμό 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Εύβοια, στην ΕΡΤ δήλωσε ότι: «Περιπλέκεται το σκηνικό, αναφορικά με το ποιος είναι ο κύριος σεισμός», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου ώστε να δούμε ποιος είναι τελικά ο κύριος σεισμός». «Η περιοχή δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει πολύ μεγάλους σεισμούς και τα κτίρια αντέχουν τόσους βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ», δήλωσε ο κ. Λέκκας, καθησυχάζοντας.

Το πρωί της Τρίτης, δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις, 4,7 και 4,2 Ρίχτερ, στις νοτιοανατολικές ακτές της Εύβοιας έγιναν ιδιαίτερα αισθητές σε μεγάλη ακτίνα και κυρίως στην Αττική.

Ζημιές δεν αναφέρθηκαν, όμως, για προληπτικούς λόγους, κλειστά παραμένουν σήμερα όλα τα σχολεία της Καρύστου.

Ο σεισμός προβλημάτισε τους επιστήμονες, καθώς η νότια Εύβοια είναι μία περιοχή με χαμηλή σεισμικότητα. Οι σεισμολόγοι πάντως θα παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου για τα επόμενα 24ωρα, ώστε να βεβαιωθούν ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης, πάλι στην ΕΡΤ, επιβεβαίωσε τα όσα είπε σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Άκης Τσελέντης «Έχω χάσει τον ύπνο μου με τις Αλκυονίδες – Περιμένω σεισμό κοντά στο 6 σε βάθος 5ετίας» ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας.

«Ναι, πραγματικά ο Κορινθιακός κόλπος και κυρίως ο ανατολικός Κορινθιακός κόλπος είναι ένα φυσικό εργαστήριο, έχει υψηλή σεισμικότητα και είναι επόμενο μετά τα 40 χρόνια που έχει να δώσει σεισμό η περιοχή, να είναι ώριμη για έναν αρκετά μεγάλο σεισμό.» Ωστόσο δεν δεσμεύτηκε να δώσει πιθανό χρόνο εκδήλωσής του.

Όπως διευκρίνισε δεν έχουμε ασφαλείς ενδείξεις για τον χρόνο εκδήλωσής του εάν θα είναι τα πέντε ή τα τρία χρόνια.

«Πάντως κάποια στιγμή μέσα στο άμεσο μέλλον ο Κορινθιακός θα ενεργοποιηθεί. Δυστυχώς σε παγκόσμιο επίπεδο δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε χρονικά τους σεισμούς, αλλά ούτε και σε μεγάλο βαθμό τον χώρο εκδήλωσης ενός μεγάλου σεισμού».

ΠΗΓΗ: ERTNEWS

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.