Βουλή: Προϋπολογισμός 2023: Κυρ. Μητσοτάκης : Από τον Φεβρουάριο η Πολιτεία θα καλύπτει το 10% των αγορών στα σούπερ μάρκετ και σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων

Από την επόμενο Φεβρουάριο, το κράτος θα καλύπτει το 10% των αγορών των νοικοκυριών στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων. Αυτήν την πρωτοβουλία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απόψε στην ομιλία του στη Βουλή, κατά την συζήτηση για την κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2023.

Όπως ανακοίνωσε ο κ.Μητσοτάκης, το δημοσιονομικό κόστος του μέτρου θα ανέλθει στα 650 εκατομμύρια, και θα είναι ισόποσο με το ποσό που θα εισπραχθεί από τη φορολόγηση των υπερεσόδων των δύο διυλιστηρίων, από το οποίο και θα χρηματοδοτηθεί.

«Επιτρέψτε μου να προχωρήσω στην ανακοίνωση μίας νέας πρωτοβουλίας, η οποία θα προστεθεί σε όλα τα προηγούμενα μέτρα που ήδη έχουν δρομολογηθεί. Ενσωματώνοντας την πρόθεσή μας να στηριχθούν με αυτήν, όσο το δυνατόν πιο πολλά νοικοκυριά. Γιατί έχει ευρύ φάσμα. Αποτυπώνοντας, παράλληλα, και τη διάθεσή μας να δρούμε με κοινωνική δικαιοσύνη. Γιατί κλιμακώνεται με βάση τις ανάγκες κάθε οικογένειας» είπε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του.

Όπως εξήγησε, η διαδικασία θα είναι απλή, όπως αυτή του fuel pass, και οι δικαιούχοι, με μία ψηφιακή πιστωτική κάρτα, θα μπορούν επίσης να εισπράττουν την ενίσχυση από τον τραπεζικό τους λογαριασμό στο 80% του ύψους της. Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, η περίμετρος του μέτρου απλώνεται μέχρι και για εισοδήματα 24.000 ευρώ για ένα ζευγάρι και με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, ώστε από τη νέα πρωτοβουλία να ωφεληθεί και η μεσαία τάξη, ενώ θα καλύπτει μέχρι και το 85% των νοικοκυριών, ανακουφίζοντας 8.400.000 πολίτες.

Ο κ. Μητσοτάκης, στην ομιλία του παρουσίασε το έργο της κυβέρνησης στην οικονομία και την κοινωνική πολιτική για το 2022, τόνισε ότι εάν η πρώτη τετραετία ήταν τετραετία μείωσης φόρων, η δεύτερη θα είναι τετραετία αύξησης των μισθών, ώστε να συγκλίνουν οι μισθοί της Ελλάδας με τις Ευρώπης

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.