Επίδαυρος: Τους έκαναν «τσακωτούς» να βγάζουν αρχαία από την θάλασσα.

Εξη «λεβέντες» Έλληνες έπεσαν χθες το βράδυ σε παραλία της Επιδαύρου, στα χέρια Λιμενικών, την στιγμή που ανέσυραν από τον βυθό της θάλασσας αρχαία αντικείμενα, και οι οποίοι μάλιστα ήταν εξοπλισμενοι σαν «αστακοί», με πλήρη εξοπλισμό, από στολές κατάδυσης, και ανιχνευτή μετάλλων μέχρι και τζετ-σκι και φορτηγο για την μεταφορά των αρχαιοτήτων.


Οι πληροφορίες λένε η επιχείρηση είχε οργανωθεί από το Λιμεναρχείο Κορίνθου και στην οποία συμμετείχαν στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου καθώς και στελέχη του Κλιμακίων Ειδικών Αποστολών.
Παντως σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στη θαλάσσια περιοχή Όρμου Πολεμάρχας Επιδαύρου Αργολίδας, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες, που ήταν ηλικίας 35, 36, 38, 65, 65 και 74 ετών, είχαν προβεί στην ανάσυρση αρχαίων αντικειμένων από τη θάλασσα, με τη χρήση θαλάσσιου μοτοποδηλάτου (jet-ski), καταδυτικού εξοπλισμού και ειδικού μηχανισμού ανίχνευσης μετάλλων, κατά παράβαση του Ν. 3028/2002 περί «Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν δέκα αρχαία αντικείμενα, δύο ΙΧ οχήματα, ένα ΙΧ φορτηγό, ένα θαλάσσιο μοτοποδήλατο (jet-ski), ένα τρέιλερ μεταφοράς, ένας μηχανισμός ανίχνευσης μετάλλων, μια συσκευή παρεμβολής σήματος (jammer) και σχετικός καταδυτικός εξοπλισμός.


Αναμένεται πάντως εντός των ημερών και η επίσκεψη αρχαιολόγων.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.