Για 6 άτομα.
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κιλό βοδινό ψαχνό κρέας
- αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 4 κουταλιές σούπας ξύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- φύλλο δάφνης
- λίγο θυμάρι
- 1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
- 2 φλιτζάνια νερό
- μια γεμάτη κουταλιά σούπας ντοματοπολτό
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 κιλό κρεμμυδάκια
- 1 κομμάτι φλούδας κανέλας
- 2 γαρύφαλα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε το κρέας σε μικρούς κύβους. Αναμιγνύετε 2 κουταλιές σούπας αλεύρι με 2 κουταλάκια τσαγιού κοφτό αλάτι και με λίγο πιπέρι. Αλευρώνετε το κρέας.
Ζεσταίνετε σε τηγάνι, το λάδι και ροδίζετε τμηματικά τα κομμάτια κρέατος. Τα βάζετε σε χύτρα. Προσθέτετε το ξύδι, το σκόρδο, το φύλλο δάφνης και το θυμάρι. Βράζετε στο ίδιο τηγάνι το κρασί με το νερό και με τον ντοματοπολτό και το ρίχνετε στη χύτρα. Τη σκεπάζετε και αφήνετε το κρέας να σιγοψηθεί επί 20 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει το σφύριγμα της βαλβίδας. Σε 5 λεπτά γυρίζετε τη βαλβίδα, για να φύγει ο ατμός.
Σωτάρετε στο τηγάνι με το βούτυρο τα κρεμμυδάκια. Τα προσθέτετε στο κρέας μαζί με την κανέλα και τα γαρύφαλα. Σκεπάζετε τη χύτρα και αφήνετε να σιγοψηθούν επί 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει το σφύριγμα της βαλβίδας.