Η συνταγή της ημέρας: Ρόστο

Μερίδα για 4 άτομα
Χρόνος μαγειρέματος σε χύτρα: 18 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κόντρα φιλέτο τυλιγμένο με σπάγγο
  • 4 πράσα
  • 4 ραπανάκια
  • 8 καρότα
  • 1 κρεμμύδι τρυπημένο με δύο γαρύφαλα
  • 1 φύλλο φασκόμηλο
  • 20 κόκκους πιπέρι
  • 1,5 λίτρο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε και πλένετε τα λαχανικά. Τα βάζετε στην χύτρα με τα κρεμμύδια, το πιπέρι σε κόκκους, το φύλλο του φασκόμηλου, το αλάτι και βάζετε το κρέας στο καλάθι. Προσθέτετε νερό και από τη στιγμή που θα αρχίσει να σιγοσφυρίζει η βαλβίδα, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 18 λεπτά. Το κρέας δεν πρέπει να ψηθεί πολύ. Γαρνίρετε τα πιάτα με λεπτές φέτες κρέατος και λαχανικά και περιχύνετε με ζεστό ζωμό. Σε μία σαλατιέρα βάζετε τον υπόλοιπο ζωμό.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.