ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό κιμά
- 1 μεγάλο κρεμμυδι
- σβήνω με λίγο κρασί
- 500γρ κονκασέ
- λίγο πελτέ ντομάτας
- αλάτι πιπέρι
Μπεσαμέλ
- 1 1/2 λίτρο γάλα
- 6 κ.σ. κορν φλάουρ γεμάτες
- 3 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο
- 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/4 φλ. κεφαλοτύρι
- 1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα
Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί.
Ρίχνουμε και απλώνουμε στο ταψί μία κουταλιά γεμάτη, μπεσαμέλ. Κάνουμε μία στρώση με ξερά λαζάνια, μετά μία στρώση σάλτσα μπολονέζ (επάνω στα λαζάνια) και κατόπιν μία στρώση μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε λίγο τριμμένο τυρί και κάνουμε μία στρώση λαζάνια. Συνεχίζουμε να κάνουμε στρώσεις των υλικών μέχρι να γεμίσουμε το ταψί. Στο τέλος, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα μπολονέζ και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σάλτσα μπεσαμέλ.
Καλύπτουμε το φαγητό με βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Προς το τέλος του ψησίματος, ξεσκεπάζουμε τα λαζάνια και ψήνουμε για 10 λεπτά, να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια. Αφήνουμε τα λαζάνια μπολονέζ, να σταθούν για 15 λεπτά επάνω στον πάγκο της κουζίνας.
Πηγή: xrysessyntages.gr
Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook