Η συνταγή της ημέρας: Ντολμαδάκια

Υλικά
2-3 κρεμμύδια
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο άνηθος
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1-2 φρέσκες ντομάτες
250 γρ ρύζι Καρολίνα
Λίγο δυόσμος
Αλάτι-Πιπέρι
1 κούπα ελαιόλαδο
Χυμό από 1/2 λεμόνι
250 γρ. αμπελόφυλλα
Χυμό από 1 λεμόνι
Νερό

Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή μας φτιάχνοντας την γέμιση. Πολτοποιούμε λοιπόν τα κρεμμύδια μαζί με τα μυρωδικά μας στο μπλέντερ. Στην συνέχεια, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Κατόπιν, περνάμε από τον τρίφτη τις ντομάτες.

Έπειτα, αναμειγνύουμε τα κρεμμύδια με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ρύζι, τις ντομάτες, τον δυόσμο, το αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και το χυμό από μισό λεμόνι.

Στην συνέχεια, απλώνουμε ένα φύλλο στο πιάτο με τις ίνες από την πάνω πλευρά, βάζουμε γέμιση και τυλίγουμε.

Καλύπτουμε τον πάτο της χύτρας μας με λίγα αμπελόφυλλα και τοποθετούμε τα ντολμαδάκια το ένα δίπλα στο άλλο σε σειρές.

Έπειτα, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, καλύπτουμε και από πάνω με λίγα αμπελόφυλλα και μετά τοποθετούμε ένα πιάτο. Ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπάζσει σχεδόν τα ντολμαδάκια, κλείνουμε την χύτρα και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Πηγή: xrysessyntages.gr

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.