Υλικά
1 κιλό χοιρινή σπάλα
60 γραμμάρια αποξηραμένα βερίκοκα
2 μήλα
1 κρεμμύδι
Δενδρολίβανο
1 λεμόνι
25 γρ ασιους
Πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο κρέας με μπόλικη πάπρικα, μια πρέζα αλάτι, μια πρέζα πιπέρι και μια-δυο κουταλιές της σούπας λάδι και κάνουμε μασάζ για να εισχωρήσουν τα αρώματα.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες πάχους 1 εκ. και καλύπτουμε με αυτές το κάτω μέρος ενός ταψιού. Προσθέστε μερικά κλωνάρια δεντρολίβανο και βάζουμε επάνω το κρέας.
Τυλίγουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 170°C για 1 ώρα και 50 λεπτά. Μετά ανεβάζουμε στους 220°C, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Κόβουμε τα μήλα σε 12 φέτες κρατώντας τη φλούδα. Τα βάζουμε στον χυμό από 1/2 λεμόνι και στη συνέχεια τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο για 5 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα βερίκοκα και 25 γρ. κάσιους.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε τα μήλα, τα βερίκοκα και τα κάσιους και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά. Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook
Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter
Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram
Πηγή: jenny.gr