Υλικά για τη ζύμη
500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. Βούτυρο λιωμένο
170 γρ. Ηλιέλαιο
200 φτ. Στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.γ. μπέικιν παουτερ
1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
50 γρ. Τυρί σκληρό που λιώνει
Αλατοπίπερο
Υλικά για τη γέμιση
300 γρ. Φέτα θρυμματισμενη
300 γρ. Τυρί Regado τριμμένο
3 μεγάλες φέτες γαλοπούλα φουαντρε (προαιρετικά)
1 κρόκος αυγού για επάλειψη
Σουσάμι
Παπαρουνοσπορο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο αντιστάσεις πάνω κάτω στους 200’C βαθμούς.
Ρίχνουμε τα υλικά της ζύμης εκτός το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μαριζ. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια μας.
Ανακατεύουμε τα τυριά σε ένα μπόλ.
Παίρνουμε ένα ταψί μέτριο στρογγυλό και το βουτυρώνουμε. Προσθέτουμε τη μισή ζύμη και απλώνουμε με τα χέρια μας μέχρι τις άκρες.
Προσθέτουμε τα τυριά και από πάνω σε κομματάκια τη γαλοπούλα φουαντρε.
Ανοίγουμε ένα φύλλο όσο το ταψί μας με το υπόλοιπο ζυμαράκι με τον πλάστη πάνω σε χαρτί ψησίματος και το προσθέτουμε πάνω στη γέμιση. Ταιριάζουμε με τα χέρια μας να είναι ομοιόμορφο και χαράζουμε σε Τρίγωνα.
Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό ή γάλα και προσθέτουμε σουσάμι και παπαρουνοσπορο. Ψήνουμε για 30′-40′ περίπου λεπτά Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.
Πηγή: xrysessyntages.gr