ΥΛΙΚΑ
- 1 φλ.ελαιολαδο (200 ml)
- 3/4 του φλ.χυμο πορτοκαλι
- 1/2 κουπα ζαχαρη+1 κ.σ.μελι
- 1/2 φλ.του ελληνικου καφε κονιακ
- 1 κ.γ.κανελα
- 3/4 κ.γ.γαρυφαλλο
- Ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
- 1 κ.γ.μπεικιν
- 1 κ.γ.σοδα.
- Περιπου 500 γρ αλευρι γ.ο.χ.
- 1/2φλ.σίμιγδαλι ψηλο
Σιρόπι
500 ml νερο
1 1/2 φλ .ζαχαρη
1 φλ.μελι
2 ξυλακια κανελας
Μισο πορτοκαλι με την σαρκα
2 καρφακια γαρυφαλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμαζουμε πρωτα το σιροπι.Βραζουμε για 10 λεπτα.Το μελι δεν το βαζουμε μεσα.Το βαζουμε μετα αφου κατεβαζουμε απο την φωτια.Το αφηνουμε να κρυωσει καλα.
Εχουμε σε μια λεκανη το αλευρι+σιμιγδαλι.
Σε μια αλλη ανακατευουμε καλα τα υγρα +κανελλα+γαρυφαλλο+ξυσμα.Προσθετουμε σταδιακα τα στερεα στα υγρα χωρις να ζυμωνουμε πολυ για να μην βγαλει λαδι η ζυμη.Πλαθουμε κανουμε σχεδιο εοανω με το καλαθακι απο την φρητεζα.Ψηνουμε στους 180 βαθμους για 25 με 30 λεπτα.
Μολις τα βγαλουμε απο το φουρνο τα σιροπιαζουμε στο κρυο σιροπι .Τα αφηνουμε για 5 δευτερολεπτα.
ΣΙΡΟΠΙ
φτάνει μέχρι και το εσωτερικό τους και τα κάνει απ’ έξω να παραμένουν τραγανά και μπισκοτένια.
Πηγή: xrysessyntages.gr