ΥΛΙΚΑ
ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ η ΚΟΥΠΑ:
4 αυγα,μισο ποτηρι ζαχαρη,1 ποτηρι γαλα φρεσκο,μισο ποτηρι σπορελαιο, 1,5 ποτηρι αλευρι κοσκινισμενο,1 βανιλια η 1 κ.γ.υγρη βανιλια 3 κ.γ μπεικιν,5 κουταλιες της σουπας κακαο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε τα αυγα-ζαχαρη!!Ριχνουμε σιγα σιγα γαλα-σπορελαιο!Στην συνεχεια αλευρι-βανιλια-μπεικιν-κακαο!Βουτυρωνουμε το σκευος μας ταψι η πυρεξ 22χ30 βαζουμε το μιγμα μεσα και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 20 με 25 λεπτα!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 2 ποτηρια ζαχαρη με 2 ποτηρια νερο,50 γρ κουβερτουρα για 4 λεπτα! Σιροπιαζουμε και τα δυο καυτα!Μπορουμε να μην βαλουμε σιροπι γιατι γινεται πολυ αφρατη
Σιροπιαζουμε κατα.διαστηματα οχι ολο αποτομα
ΓΛΑΣΣΟ:
250 γρ κουβερτουρα,250 γρ κρεμα γαλακτος πληρες,50 γρ βουτυρο
Βαζουμε κουβερτουρα-κρεμα.γαλακτος στην εστια στο χαμηλο και ανακατευουμε να.γινει λεια!Οταν την κατεβαζουμε ριχνουμε το βουτυρο ανακατευουμε πολυ καλα και την ριχνουμε πανω στην σοκολατόπιτα.
Πηγή: xrysessyntages.gr