Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο

ΥΛΙΚΑ

1500 gr. χοιρινό για κατσαρόλα
1200 gr. σέλινο
3 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών
1 κρεμμύδι ξερό
3 πράσα
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
80 gr. βούτυρο
Ελαιόλαδο
2 μεγάλα αυγά
1 μεγάλο λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλέγουμε ένα μάτσο τρυφερό σέλινο. Το πλένουμε, το καθαρίζουμε και το χοντροκόβουμε, προσθέτουμε και τα κοτσάνια. Το ζεματάμε σε άφθονο καυτό νερό το σέλινο για 10 λεπτά και κατόπιν το στραγγίζουμε.

Σε μία πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, σωτάρουμε το κρέας πολύ καλά και απο τις 2 πλευρές. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνουμε. Σωτάρουμε για 1 λεπτό το κρεμμύδι και προσθετουμε τον ζωμό.

Προσθέτουμε όσο επιπλέον ζεστό νερό χρειάζεται, μέχρι να καλυφθεί το κρέας. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά και προσθέτουμε το πράσο και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.

Συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, σχεδόν 1 ώρα. Προσθέτουμε το σέλινο και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για 45 περίπου λεπτά. Αν χρειαστεί αλατίζουμε, αφού δοκιμάσουμε πρώτα. Μόλις βράσει το φαγητό αποσύρουμε από την φωτιά. Αφαιρούμε 1 φλυτζάνι από το ζουμί του φαγητού.

Tο αυγόκομμα:

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια σε αφράτη μαρέγκα, συνεχίζουμε προσθέτοντας τους κρόκους, το λεμόνι και το ζουμί από το φαγητό. Ρίχνουμε το αυγόκομμα στο φαγητό, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού το αυγόκομμα και σερβίρουμε!

Πηγή: xrysessyntages.gr

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.