Νέος σοβαρός τραυματισμός τουρίστριας στην Σκίαθο, από αέρια τουρμπίνων αεροπλάνου, ενώ από τον παραλιακό δρόμο, βιντεοσκοπούσε την απογείωση

Ένας ακόμη σοβαρός τραυματισμός μιας βρετανίδας τουρίστριας καταγράφηκε χθες (Τετάρτη) έξω από τον αεροδρόμιο της Σκιάθου, στην περιμετρική ζώνη, κατά τη διάρκεια απογείωσης ενός αεροσκάφους που αναχωρούσε για το εξωτερικό, ενώ προσπαθούσε να βιντεοσκοπήσει από τον δρόμο αυτή την απογείωση.

Οπως μεταδίδει το ανταποκριτής του ΑΠΕ_ΜΠΕ από τον Βόλο Ηλίας Παπαδημητρίου, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι και είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά η Βρετανίδα τουρίστρια 61 ετών η οποία δεν υπολόγισε την τεράστια ωστική δύναμη των αερίων από τιςι τουρμπίνες του αεροσκάφους , που την έριξαν στο έδαφος με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της.

Η βρετανη τουρίστρια μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση πρώτα στο Κέντρο Υγείας του νησιού και στη συνέχεια στο “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο Βόλου, αφού έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. ,

Πριν από λίγες ημέρες, είχε γίνει και πάλι ανάλογο περιστατικό, με τον ελαφρύ τραυματισμό ενός Βρετανού τουρίστα, που εκτινάχθηκε από τα αέρια των τουρμπίνων αεροσκάφους που ξεκινούσε τη διαδικασία της απογείωσης.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αερολιμένας της Σκιάθου, φημίζεται σε όλον τον κόσμο για τις θεαματικές προσγειώσεις και απογειώσεις των αεροσκαφών, αφού ο αεροδιαδρομος εφάπτεται του παραλιακού δρόμου, με αποτέλεσμα τα αεροπλάνα να πετούν ελάχιστα μόλις μέτρα πάνω από τους ανθρώπους που συγκεντρώνονται για να απαθανατίσουν τις στιγμές – και το γεγονός αποτελεί σημείο αναφοράς για το νησί, που ομως ειναι πολλες φορές επικινδυνο για όσους το παρακολουθούν απο κοντά.

Στο σημείο υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες, αλλά και δεκάδες πινακίδες που προειδοποιούν για τον κίνδυνο που εγκυμονεί η παρουσία ανθρώπων πίσω από τον αεροδιάδρομο, που βεβαια οπως ειναι διαπιστωμένο δεν αρκούν για να προστατεύσουν κυρίως τους τουρίστες που παρακολουθούν το εντυπωσιακό θέαμα.

Ο νέος τραυματισμός της Βετανίδας τουρίστριας στην Σκιάθο προκάλεσε και την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της εισαγγελίας Βόλου, ενώ την υπόθεση εξετάζει το αστυνομικό τμήμα Σκιάθου.

Ας ελπίσουμε οτι θα προκαλέσει και την παρέμβαση τοσων των τοπικων αρχών οσο και της Πολιτείας για την αποτελεσματική εφαρμογή μέτρων προστασίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.