ΠΕΘΑΝΕ Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΖΑΝ-ΛΙΚ ΓΚΟΝΤΑΡ

Ο κινηματογραφικός σκηνοθέτης Ζαν-Λικ Γκοντάρ, ο «νονός» της γαλλικής «νουβέλ βαγκ», πέθανε σήμερα σε ηλικία 91 ετών, έκανε γνωστό η γαλλική εφημερίδα Liberation επικαλούμενη πρόσωπα που βρίσκονταν κοντά στον γαλλοελβετό σκηνοθέτη.

Ο Γκοντάρ ήταν ένας από τους διασημότερους σκηνοθέτες στον κόσμο, γνωστός για ταινίες κλασικές όπως οι «Με κομμένη την ανάσα» και «Περιφρόνηση», οι οποίες τάραξαν το κινηματογραφικό κατεστημένο και ενέπνευσαν εικονοκλάστες σκηνοθέτες δεκαετίες μετά την κορύφωση της καριέρας του στα χρόνια του 1960.

Ο Patrick Jeanneret, δικηγόρος της οικογένειας του σκηνοθέτη, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαίωσε την πληροφορία της εφημερίδας Liberation. «Ο Γκοντάρ κατέφυγε σε νόμιμη υποβοηθούμενη ευθανασία στην Ελβετία ( σσ: στην Ελβετια ειναι νόμιμη), λόγω “πολλαπλών παθολογικών καταστάσεων που προκαλούν αναπηρία”, σύμφωνα με τους όρους της ιατρικής γνωμάτευσης», εξήγησε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ (ΓΑ)

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.