“ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ” ΕΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Τι είναι αρχείο; Πώς συγκροτείται; Τι τεκμήρια συνήθως φυλάσσονται; Ποιες είναι οι ηλικίες του αρχείου; Πότε και γιατί χρειάζεται να τακτοποιήσουμε ένα αρχείο;

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων (1/10), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει θεματικό εργαστήρι, για ενήλικες, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου (ώρα 17:30) στο Ιστορικό Αρχείο του, στον Ταύρo (Δωρίδος 2 & Λεωφόρο Ειρήνης 14). Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την έννοια, την αξία και την ανάγκη τήρησης αρχείου και θα λάβουν οδηγίες και πρακτικές για τη συγκρότηση του προσωπικού τους αρχείου, ως θεματοφύλακα της προσωπικής τους ιστορίας.

Στη συνέχεια, συνδυάζοντας τη χαρτοκοπτική με την τεχνική του origami, τα χρώματα και τις αναμνήσεις τους θα δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερο άλμπουμ από χαρτί. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτ.-Παρ. 10:00-17:00.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Ε.Μ.)

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.