Πλεύρης μετά τη συνάντηση με Super League: «Φίλαθλοι υπομονή αυτό το δεκαπενθήμερο»

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Super League, Γιώργο Μποροβήλο, με θέμα συζήτησης τη μείωση της παρουσίας των φιλάθλων σε ποσοστό 10% και μάξιμουμ χίλιους, μέτρο που ισχύει από σήμερα, Πέμπτη (30/12) και έως τις 16 Ιανουαρίου, μαζί με όλα τα άλλα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση στην προσπάθεια περιορισμού της διασποράς της μετάλλαξης “Omicron” του κορονοϊού. Ο υπουργός Υγείας, στις δηλώσεις του στους εκπροσώπους Τύπου, κατά την έξοδό του, εξήγησε πως «οι φίλαθλοι θα πρέπει να κάνουν μία υπομονή αυτό το δεκαπενθήμερο», αλλά δεσμεύτηκε να επανεξετάσει την αύξηση των φιλάθλων στα γήπεδα μετά τις 16 Ιανουαρίου, εφόσον το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. Συγκεκριμένα, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε: «Από την πλευρά της κυβέρνησης θα εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση για αυτό το πρώτο δεκαπενθήμερο. Παρακολουθούμε κυρίαρχα την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας… αλλά εξετάζουμε στον βαθμό που το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας να υπάρξει αλλαγή το αμέσως επόμενο διάστημα. Μετά τις 16/1. Θεωρώ ότι η Λίγκα έχει ένα πλαίσιο ρεαλιστικών προτάσεων».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος εξήγησε μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη: «Το ποδόσφαιρο έχει αποδείξει ότι σέβεται το πρωτόκολλο και πρέπει να γνωρίζουν όσοι δεν το γνωρίζουν, ότι στα γήπεδα πλέον εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι. Το πρώτο που μας ενδιαφέρει κι εμάς είναι η ανθρώπινη υγεία… το επόμενο δεκαπενθήμερο θα είμαστε σε στενή επαφή προκειμένου να δούμε σε τι πλαίσιο θα κινηθούμε, έτσι ώστε να ξεπεραστούν αυτά τα πραγματικά αλληλοσυγκρουόμενα προβλήματα».

Αναλυτικά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δήλωσε:

«H υγειονομική κατάσταση της χώρας μας υποχρέωσε να πάρουμε κάποια περιοριστικά μέτρα. Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία ειδικώς στη λειτουργία του ποδοσφαίρου και της Super League γιατί η προσέλευση είναι πιο μαζική. Έχουμε αντίληψη ότι υπάρχει ένα πρόβλημα ως προς τη λειτουργία. Αυτό που συζητήσαμε είναι ότι από την πλευρά της κυβέρνησης θα εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση για αυτό το πρώτο δεκαπενθήμερο. Παρακολουθούμε κυρίαρχα την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Ωστόσο, επειδή υπήρξαν συγκεκριμένες προτάσεις από τη Σούπερ Λιγκ για τον τρόπο λειτουργίας του πρωτοκόλλου που θα τηρούνται και τα μέτρα και παράλληλα θα μπορεί να λειτουργήσει και όσο το δυνατόν πιο ομαλή η διαδικασία του πρωταθλήματος, από την πλευρά μου δεσμεύτηκα ότι θα πάρω αυτές τις προτάσεις το επόμενο διάστημα να τις επεξεργαστούμε μαζί με τον συναρμόδιο υφυπουργό, τον Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να υπάρξει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Κι αν το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας εκείνο το διάστημα, η βούλησή μας είναι να ξανανοίξουν τα γήπεδα με τρόπο που θα προστατεύεται η δημόσια υγεία, αλλά αντίστοιχα θα μπορεί να λειτουργεί και η διαδικασία του πρωταθλήματος.

Θεωρούμε, λοιπόν ότι και οι φίλαθλοι θα πρέπει να κάνουν μία υπομονή αυτό το δεκαπενθήμερο. Είναι πάρα πολύ σημαντική η εικόνα της χώρας στο επιδημιολογικό επίπεδο, αλλά πράγματι υπάρχουν θετικές προσεγγίσεις από τη Λίγκα ότι μπορεί να εφαρμοστεί ένα πρωτόκολλο και για εμβολιασμένους και με τήρηση των υγειονομικών μέτρων και με συγκεκριμένες χωρητικότητες που θα είναι πιο ρεαλιστικό. Περιμένουμε τη συγκεκριμένη πρόταση από τη Λίγκα, θα γίνουν οι παρατηρήσεις και σίγουρα μέσα σε αυτό το 15ημερο θα τις επεξεργαστούμε. Αλλά για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς από την πλευρά της κυβέρνησης σε αυτό το πλαίσιο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων δεν θα υπάρξει αλλαγή, αλλά εξετάζουμε στον βαθμό που το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας να υπάρξει το αμέσως επόμενο διάστημα. Μετά τις 16/1. Θεωρώ ότι η Λίγκα έχει ένα πλαίσιο ρεαλιστικών προτάσεων».

Ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος επισήμανε:

«Ο κ. Πλεύρης δέχτηκε να έχουμε αυτή τη συνάντηση προκειμένου να δούμε το πρόβλημα που ανέκυψε με την παρουσία του 10% και των 1000 φιλάθλων σε πλαφόν. Έγινε μία εποικοδομητική συζήτηση. Το ποδόσφαιρο έχει αποδείξει ότι σέβεται το πρωτόκολλο και πρέπει να γνωρίζουν όσοι δεν το γνωρίζουν, ότι στα γήπεδα πλέον εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι. Το πρώτο που μας ενδιαφέρει κι εμάς είναι η ανθρώπινη υγεία. Το έχουμε αποδείξει στα δύο χρόνια που υπάρχει η πανδημία, αλλά αντικειμενικά αντιμετωπίζονται και προβλήματα από τους φιλάθλους μας, οι οποίοι εμβολιάστηκαν και νόμιμα “έκλεισαν” τα εισιτήρια διαρκείας για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα. Συνεκτιμούμε την κατάσταση λοιπόν, την πορεία της πανδημίας, αλλά και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, το επόμενο δεκαπενθήμερο θα είμαστε σε στενή επαφή προκειμένου να δούμε σε τι πλαίσιο θα κινηθούμε, έτσι ώστε να ξεπεραστούν αυτά τα πραγματικά αλληλοσυγκρουόμενα προβλήματα».

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.